vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriCoreea de Nord a lansat o rachetă intercontinentală care a zburat 1.000...

Coreea de Nord a lansat o rachetă intercontinentală care a zburat 1.000 de kilometri. Reacția lui Donald Trump

Coreea de Nord a lansat o rachetă intercontinentală care a zburat 1.000 de kilometri, după care s-a prăbușit în Marea Japoniei, potrivit unor evaluări făcute publice, marți de Pentagon.

Racheta nu a reprezentat vreun pericol, nici pentru partea continentală a Statelor Unite, nici pentru teritoriile americane sau aliații acestora. Racheta a fost lansată de la baza Sain-ni, din apropiere de Phenian, în Coreea de Nord, și s-a prăbușit în largul coastelor Japoniei.

Pe de altă parte, președintele american, Donald Trump, a lansat un avertisment serios Coreii de Nord  și a promis că „ne vom ocupa de asta”.

La rândul său, șeful Pentagonului, Jim Mattis, a afirmat că acest tir a ajuns la cea mai înaltă altitudine dintre toate tirurile efectuate de Phenian și că reprezintă „o amenințare peste tot în lume”.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).