vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriConsiliul de onoare al Ordinului "Steaua României" cere retragerea distincţiei

Consiliul de onoare al Ordinului „Steaua României” cere retragerea distincţiei

Consiliul de onoare al Ordinului naţional „Steaua României” dorește retragerea distincţiei  în grad de Comandor liderului UDMR, Kelemen Hunor, pe motiv că nu respectă Constituţia.  În cadrul unui vot care a avut loc miercuri, consiliul a decis că va solicita acest fapt președintelui Iohannis.

Costin Georgescu, membru în Consiliul de onoare, a precizat că  votul a fost secret, în ceea ce privește ridicarea decoraţiei liderului UDMR Kelemen Hunor. Din cele 6 persoane prezente la vot, 5 au votat „pentru”.

Costin Georgescu este de părere că Steaua României nu mai poate fi purtată de Kelemen Hunor  atât timp cât nu recunoaște ziua de 1 decembrie, ca fiind Ziua Națională a României, ceea ce este o încălcare a Constituției.

„În 2016, evident, nimeni nu poate să ne ceară să sărbătorim un eveniment care ne-a împins în existenţa de membru al unei comunităţi minoritare”, spunea Kelemen, în noiembrie anul trecut.

Un alt aspect care a determinat ca votul să fie unul pozitiv este și declarația din 2014 a lui Honor Kelemen prin care acesta susţinea că ungurii trebuie să aducă Catalonia şi Tirolul de Sud în Ardeal.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).