luni, iulie 15, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriConsiliul Concurenţei: Piaţa se dinamizează, se erodează poziţiile puternice ale unor companii

Consiliul Concurenţei: Piaţa se dinamizează, se erodează poziţiile puternice ale unor companii

Piaţa se dinamizează, se erodează poziţiile puternice pe care le au în piaţă unele companii, creşte concurenţa, creşte comerţul online, mi-aş dori foarte mult să văd sistemele de plăţi avansând, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

El a adăugat că în sistemul bancar concurenţa e net inferioară ca rezultate celei din piaţa telecom. ”Ne vom preocupa să păstrăm nivelul şi să avem capacitate de a înţelege ce se întâmplă în piaţă, dar nu cred că trebuie să fim foarte intervenţionişti. Dacă sunt plângeri deschidem investigaţii. Dacă sunt firme dominate, mari, trebuie să fie foarte atente la ceea ce fac. Dacă sunt plângeri, trebuie să le analizăm. Noi nu trebuie să fim ceva ce împiedică evoluţia pieţei”, a afirmat preşedintele Consiliului Concurenţei, la ZF Mobilio16.

Chiriţoiu a adăugat că nu trebuie să ne opunem lucrurilor care au sens economic, care duc la eficienţă şi reduc costurile. ”Când vine vorba de cooperarea între companii pentru a utiliza aceleaşi echipamente din infrastructură, acesta este un lucru bun”, şi-a exprimat opinia şeful CC.

De asemenea, el a amintit că au fost întâlniri cu reprezentanţi ai Uber, România fiind una dintre ţările mai relaxate, pentru că nu ”sare să blocheze” noutăţile din piaţă. ”La noi preţul este foarte mic, nu găsiţi ţări din UE unde tarifele la taxiuri sunt mai mici decât în România. Pentru noi sunt mai degrabă un lucru pozitiv. Clienţii vor avea o alternativă”, a mai spus Bogdan Chiriţoiu.

Sursa: Mediafax

Sursa foto:www.investenergy.ro/

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).