luni, iulie 15, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriComisia Europeana a decis sa deblocheaze fondurile UE pentru a oferi o...

Comisia Europeana a decis sa deblocheaze fondurile UE pentru a oferi o buna protejare locurilor publice.

Comisia Europeana a anuntat in cursul zilei de miercuri ca deblocheaza aproape 120 de milioane de euro pentru a putea ajuta tarile europene sa se apare in spatiile publice din orasele lor. Orase ce par a fi tot mai vizate de atacurile din partea teroristilor.

Comisia Europeana a propus infiintarea unei retele de experitiza care a ofere Securitate in unele locuri precum aeroporturi, stadioane sau gari care au fost declarate a fi “tinte facile” pentru teroristi. “Pe măsură ce terorismul îşi schimbă tactica, noi intensificăm asistenţa oferită statelor membre pentru a face faţă acestor ameninţări”, a subliniat, într-o conferinţă de presă, comisarul însărcinat cu Securitatea Julian King. ”Noi le ajutăm să protejeze spaţiile publice în care se întâlneşte populaţia, tăind totodată accesul teroriştilor la substanţe periculoase care intră în fabricarea unor dispozitive explozive şi oprind sursele de finanţare a terorismului”, a mai adăugat King.

O alta masura pe care comisia a propus-o este sa infiinteze in cadrul Europol un “ pol de cunostinte”  care sa fie in domeniul securitatii “ substantelor chimice, biologice, radiologice si nucleare”.

Comisia Europeana solicita de asemenea să fie autorizata sa poata deschide negocieri în vederea încheierii unor acorduri cu Algeria, Israelul, Egiptul, Iordania, Turcia, Marocul si Tunisia . Aceste acorduri cu UE vor viza ”transferul de date cu caracter personal între Europol şi aceste ţări, în vederea prevenirii şi combaterii terorismului şi a formelor grave de criminalitate”. Comisia Europeana le-a cerut statelor member UE “ să deschidă negocieri în vederea încheierii cu Canada a unui acord revizuit cu privire la datele dosarelor pasagerilor” si a confirmat totodată că pregăteşte înfiinţarea ”unei viitoare Unităţi Europene de Informaţii”, anunţate în luna septembrie de către preşedintele Jean-Claude Juncker.

Toate aceste planuri sunt benefice pentru Europa, mai ales ca in ultima perioada s-a dovedit a fi tinta teroristilor. Acestea vor ajuta la prevenirea atacurilor si vor contribui la cresterea securitatii.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).