vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriComisar UE: Zona euro nu se va extinde în următorii trei ani

Comisar UE: Zona euro nu se va extinde în următorii trei ani

Comisia Europeană nu se aşteaptă la o extindere a zonei euro în următorii cel puţin trei ani, afirmă vicepreşedintele CE Valdis Dombrovskis, comisar UE pentru Euro şi pentru Dialog Social, citat de site-ul agenţiei Reuters.

"Nu va exista o extindere a zonei euro în următorii cel puţin trei ani", a declarat joi Valdis Dombrovskis, răspunzând, în cursul unei conferinţe de presă, la o întrebare privind posibilitatea extinderii spaţiului monedei unice europene ca reacţie la decizia de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

În prezent, zona euro are 19 membri, din totalul de 28 de state ale Uniunii Europene. După eventuala ieşire a Marii Britanii, Uniunea Europeană va avea 27 de state membre.

Surse citate de publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung declarau acum câteva zile că preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, ar intenţiona să extindă zona euro la toate ţările membre ale Uniunii Europene ca reacţie la ieşirea Marii Britanii din Blocul comunitar.

Sursa: Mediafax

Sursa foto: Pixabay

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).