sâmbătă, iulie 20, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriColectiv: Suma care s-a strâns în urma #3010 Festival

Colectiv: Suma care s-a strâns în urma #3010 Festival

Asociaţia Colectiv s-a implicat serios în organizarea festivalul #3010 Festival, destinat comemorării victimelor din Colectiv. În urma festivalului din weekend-ul 28-30 octombrie s-au strâns 56.000 de lei, sumă ce urmează să fie folosită pentru ajutarea celor care încă mai au nevoie de tratamente.

„Au fost momente dificile, clipe în care durerea amintirii morții copiilor noștri se împletea cu bucuria cunoașterii atâtor oameni solidari cu noi, foști prieteni ai celor ce nu mai sunt sau efectiv străini care au vrut să ne îmbrățișeze. Și au făcut-o, au făcut asta în cel mai frumos mod posibil, fiind lângă noi, niște oameni parcă fără de noroc, dar nu lipsiți de speranță. Iar asta pentru că cei care se alătură nouă ne dau putere să continuăm. Artiștii, sponsorii, partenerii, toți cei care au creat emoție — lor le mulțumim. Poate că dacă ne implicăm cu toții, însănătoșim sistemul acesta bolnav al spitalelor din România, poate că ajutăm ca muzica să se cânte fără tragedii. Despre asta a fost și sperăm că va fi #3010 Festival, despre moarte și apoi viață”, a declarat Eugen Iancu, membru fondator al Asociației Colectiv GTG 3010.

Procedural, asociaţia fie va deconta facturile deja emise, fie va plăti tratamentele direct în spitale. Asociaţia a arătat că, în continuare, aproximativ 100 de persoane mai au nevoie de tratament.

Asociaţia Colectiv GTG 3010 îşi propune să monitorizeze anchetele aflate în defăşurare legate de incendiul de la clubul Colectiv, precum şi să deschidă noi anchete în cadrul instituţiilor de stat care ar fi trebuit să împiedice aceasta tragedie.

Pe lângă aceste atribuţii, organizaţia non-guvernamentală doreşte să ofere ajutor persoanelor afectate de incendii, victimelor incendiului din Colectiv, dar şi persoanelor afectate de abuzurile statului. Membrii asociaţiei susţin, de asemenea, şi structurile care se ocupă de promovarea muzicii rock, a artei foto-video şi doresc implicarea în acţiuni care să prevină accidente similare.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).