luni, martie 4, 2024
spot_img
AcasăStiriCiuma din Madagascar a dus la decesul a 124 de persoane.

Ciuma din Madagascar a dus la decesul a 124 de persoane.

Situatia in Madagascar s-a inrautatit dupa ce numarul deceselor a crescut la 124, ciuma se pare ca si-a facut aparitia si in acest an, provocand situatii dezastruoase. Conform raportului publicat de Ministerul Sanatatii , boala a afectat 1.333 de persoane , dintre care 780 au fost tratate si alte 219 se afla in curs de vindecare.

„Există o diminuare a numărului de persoane admise la spital (și) o creștere a numărului de pacienți vindecați care au fost externați”, a comunicat pentru postul național de radio dr. Manitra Rakotoarivony, responsabil din cadrul Ministerului Sănătății. A declarat in continuare si : ”Aproximativ zece districte (din treizeci afectate oficial de ciumă) de pe tot teritoriul Madagascar au declarat acum sfârșitul epidemiei — însemnând că în ultimele cincisprezece zile nu a mai fost înregistrat niciun caz nou de ciumă”.

Ciuma in Madagascar apare aproape anual , de regula perioada este cuprinsa intre lunile sptembrie si aprilie.  In cursul acestui an, ciuama a aparut in august si s-a raspandit ”în marile zone urbane, spre deosebire de epidemiile anterioare”, conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Pentru a vindeca populatia OMS a trimis catre Madagascar 1,3 milioane de doze de antibiotic despre care se stie ca sunt suficiente in tratatea a 5.000 de pacienti si protejarea a 100.0000 de persoane. Guvernul a luat toate masurile necesare pentru a impiedica imprastierea ciumei, drept urmare, scolile din Madagascar au fost inchise.

Ciuma se dezvolta la sobolani si este purtata de purici , la om apare sub forma bubonica si daca bacteria ajunge in plamani devine pulmonara care este transmisibila prin tuse. Aceasta poate fi fatala in 24 sau 72 de ore de la data contaminarii, fiind cunoscuta ca “ Moartea neagra” . Descoperita la timp, forma bubonica se poate trata cu antibiotice, forma pulmonara este una dintre cele mai infectioase boli avand cel mai mare grad de mortalitate.

Guvernul a interzis si adunarile publice din capitala Antananarivo pentru a putea opri raspandirea ciumei. Potrivit OMS doua treimi dintre pacientii din Madagascar au fost infectati cu  forma pneumonica a bolii.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.