vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriCioloş: Sperăm ca gazoductul pe sub Dunăre să fie finalizat în câteva...

Cioloş: Sperăm ca gazoductul pe sub Dunăre să fie finalizat în câteva luni de zile

Premierul român a făcut aceste afirmaţii la finalul discuţiilor avute cu omologul său bulgar, Boikov Borisov, la sediul Executivului de la Sofia.

„Tocmai s-a semnat în urmă cu câteva zile contractul pentru execuţia interconectorului de gaze pe sub Dunăre şi, sperăm noi, conform contractului, ca în câteva luni de zile, oricum până la sfârşitul toamnei, să avem finalizată această lucrare, un element esenţial pentru a putea crea o reţea de distribuţie şi de transport de gaze comună în regiune”, a spus Cioloş în conferinţa de presă comună susţinută împreună cu Borisov.

Premierul bulgar a precizat la rândul său că execuţia gazoductului va fi monitorizată astfel încât să acesta să fie funcţional în timpul prestabilit.

„În ceea ce priveşte interconectorul de gaze, precum ştiţi, ani la rând au fost nişte piedici în faţa construirii acestui interconector, iar acum două zile am semnat acordul pentru construirea acestuia şi termenul este ca în două, trei luni să fie gata de a fi exploatat”, a spus Boiko Borisov, care a adăugat totodată că execuţia lucrării va fi monitorizată.

Bulgaria şi România vor construi un gazoduct prin Dunăre, care ar urma să devină funcţional în câteva luni, a anunţat marţi compania Bulgartrangaz, citată de site-ul Novinite.com.

La începutul lunii aprilie, companiile Bulgartransgaz şi Transgaz au semnat un contract pentru construirea unei conducte de gaz prin Dunăre. Lucrările vor fi efectuate de companiile INSPET, HABAU PPS Pipeline Systems şi HABAU. Gazoductul ar urma să aibă lungimea de 2,1 kilometri şi capacitatea anuală de 1,5 miliarde de metri cubi.

Sursa: Mediafax

Sursa foto:Facebook Dacian Ciolos 

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).