vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăLife StyleChirurgia estetica, pro si contra

Chirurgia estetica, pro si contra

Despre interventiile estetice, chirurgicale sau non-chirurgicale, auzim in fiecare zi, mai ales ca este un subiect care, de regula, imparte oamenii in doua tabere: pro sau contra lor. Doctorul Oltjon Cobani, medic specialist in chirurgie plastica, estetica si microchirurgie reconstructive, ne dezvaluie care sunt principalele interventii chirurgicale de ordin estetic la care apeleaza romanii, dar si motivele acestor interventii.

„In general, oamenii apeleaza la interventii de chirurgie estetica in functie de complexele sau nemultumirile pe care le au si vor sa le rezolve. In Romania, principalele interventii solicitate de catre pacienti sunt asupra sanilor (augmentare, ridicare a sanului sau reductie mamara). Asupra fetei vorbim despre rinoplastie, blefaroplastie si rejuvenare faciala si, evident, la nivelul siluetei, lipoaspiratie si abdominoplastie”, spune medicul specialist care isi desfasoara activitatea la mai multe clinici din Bucuresti, printre care si ProEstetica.

Cel mai adesea la medicul plastician apeleaza femeile, dar, in ultimul timp, se observa o crestere a cerintelor si in randul barbatilor. „In ultima vreme si reprezentantii sexului masculin apeleaza la medicul plastician pentru tratamentul ridurilor, blefaroplastie si lipoaspiratie”.

Putem spune ca exista o crestere a cerintelor in ceea ce priveste chirugia estetica?

„In trecut, multi pacienti erau reticenti in ceea ce priveste chirurgia estetica, dar acum mentalitatea s-a schimbat si atat femeile, cat si barbatii vor sa arate mai bine pentru ca imaginea este din ce in ce mai importanta. Totodata, vor sa arate tineri mai multa vreme”, adauga doctorul Oltjon Cobani care este de parere ca oboseala si stresul zilnic isi pun amprenta asupra frumusetii fizice, iar efectele sunt din ce in ce mai vizibile. Tocmai din acest motiv, el recomand ca tratamentele (cel putin la nivelul fetei) sa fie facute la aparitia primelor semne. Acest lucru va va asigura un ten sănătos , fără riduri si va prelungi timpul apelării la tratamente mai invazive.

„O imagine de sine mai buna este o componenta implicita a sanatatii. Oamenii apeleaza la chirurgul estetician cand vor sa rezolve nemultumiri asupra modului in care arata, care s-au creat si s-au amplificat odata cu trecerea timpului”.

www.droltjoncobani.ro

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).