vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăRomani in LumeCezar Angheluță: Misiunea mea este să creez un mediu în care oamenii...

Cezar Angheluță: Misiunea mea este să creez un mediu în care oamenii să poată prospera

Cezar Angheluță s-a născut în România, acum cincizeci de ani și a început o călătorie fascinantă prin viață prin diverse experiențe de muncă înainte de a deveni consultant în afaceri. În anul 2000, Cezar s-a mutat în Italia, unde și-a întemeiat familia, căsătorindu-se și devenind tată a două fiice.

C&B: Cum a fost evoluția carierei tale în Italia?

Cezar Angheluță: În cei peste 23 de ani în Italia, am experimentat o gamă largă de meserii, începând ca vânzător într-un magazin de pește și devenind ulterior lăcătuș mecanic, sudor și magazioner. Cariera mea a suferit o transformare semnificativă în 2007 când m-am oprit în industria manufacturieră, urcând în ierarhie de la muncitor la șef de tură, până la a deveni responsabil de producție într-o corporație multinațională în zona Bellunese.

În 2011, un nou capitol s-a deschis pentru mine când am intrat în contact cu cea mai mare companie de consultanță de afaceri (Open Source Management). Fascinat de munca lor, am decis să urmez un program de studii la școala lor. Acest angajament m-a condus în 2017 să încep aventura mea ca și consultant în afaceri.

În prezent, mă aflu în Pisa cu familia mea și am stabilit o strânsă colaborare începând din 2021 cu Grupul Kimoco. În rolul meu în cadrul acestui grup, mă definesc ca un constructor al culturii organizaționale. Misiunea mea este să creez un mediu în care oamenii să poată prospera, inova și colabora eficient. Construirea culturii organizaționale este un proces continuu și dinamic care necesită definirea clară a viziunii, misiunii și valorilor companiei.

C&B: În copilărie, care erau viziunile tale despre carieră?

Cezar Angheluță: Pentru mine, libertatea este o valoare fundamentală cu rădăcini adânci încă din copilărie. Încă de mic, am iubit senzația de a fi liber, liber să mă exprim, să gândesc, să creez și să visez. Această pasiune personală se reflectă în munca mea, iar eu încerc să promovez un mediu de lucru care să încurajeze libertatea de exprimare și creativitatea.

C&B: Cum a fost afectată cariera de crizele pandemice, economice și război?

Cezar Angheluță: Crizele, cum ar fi pandemiile, crizele economice și războaiele, au lăsat o amprentă indelebilă asupra abordării mele. Am învățat să mă adaptez rapid, dezvoltând strategii flexibile și inovatoare pentru a sprijini companiile în perioadele de incertitudine.

C&B: Din ce se alimentează cariera ta?

Cezar Angheluță: Pasiunea mea în muncă este alimentată de visul antreprenorului pe care îl am în fața mea, iar această conexiune îmi permite să stabilesc relații pozitive și să câștig încrederea clienților mei.

C&B: Ai un sfat pentru cei aflați la început de drum sau indeciși?

Cezar Angheluță: Pentru cei aflați la început sau indeciși, le spun aceste cuvinte: „Când vine întunericul… și crede-mă că va veni… nu te opri, mergi înainte!”

C&B: Care este secretul succesului pentru viitor?

Cezar Angheluță: Privind spre viitor, consider că cheia succesului într-o lume în continuă evoluție este adaptabilitatea. Inovația și colaborarea vor deveni tot mai cruciale, iar consultanța joacă un rol fundamental în sprijinirea companiilor în abordarea provocărilor și valorificarea oportunităților emergente.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).