sâmbătă, octombrie 12, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriCertAsig : Mai puţin de 10% din evenimentele publice din România au...

CertAsig : Mai puţin de 10% din evenimentele publice din România au o asigurare pentru participanţi

"Deşi mai puţin de 10% din evenimentele care au loc în România au vreo asigurare,anul acesta observăm o tendinţă clară de creştere a interesului. Diverse incidente survenite în anii trecuţi i-au determinat pe organizatori să ia mai în serios responsabilitatea pe care o datorează participanţilor şi să recurgă la poliţe de asigurare care îi protejează în caz de accidente", spune James Grindley, CEO al companiei de asigurări CertAsig.

Una din nişele cele mai expuse la potenţiale riscuri este cea a evenimentelor sportive pentru amatori, care în ultimii ani au luat amploare, fiind deja zeci de competiţii de bicicletă / MTB, alergare, triatlon, water rafting, călărie, înot, arte marţiale. Potenţialele riscuri specifice evenimentelor sportive sunt anularea evenimentului din cauza condiţiilor meteo nefavorabile sau din alte motive neprevăzute, pagube aduse locaţiei sau echipamentelor, sau chiar vătămari corporale ale participanţilor.

"În luna mai, am asigurat, prin partenerul nostru INK Broker, unul din cele mai renumite evenimente sportive pentru amatori: Maratonul Vinului 2016, competiţie de MTB organizată de BikeXpert. În premieră, anul acesta organizatorii au prevăzut pentru toţi cei peste 540 de participanţi o asigurare de risc de accidente. Asigurarea acoperea riscurile de spitalizare, convalescenţă, intervenţii chirurgicale, fracturi sau cheltuieli medicale ca urmare a unui accident, precum şi riscul de deces sau invaliditate permanentă totală sau parţială ca urmare a unui accident. În cazul regretabil al producerii unor incidente de acest gen, o astfel de asigurare îi permite organizatorului să facă faţă situaţiilor şi costurilor aferente unor astfel de crize", adaugă CEO-ul CertAsig, James Grindley.

Situaţia este mult diferită în alte ţări europene sau în Statele Unite, unde marea majoritate a evenimentelor sunt asigurate.

"În schimb, peste 90% din evenimentele din România nu au nici un fel de asigurare, nici pentru organizatori, nici pentru participanţi, ceea ce înseamnă că organizatorii îşi forţează pur şi simplu norocul. Un prim pas absolut necesar ar fi ca evenimentele organizate de instituţii publice – primării, asociaţii culturale etc – să aibă obligativitatea unei asigurări de răspundere civilă generală", spune James Grindley.

 

Sursa: Mediafax

Sursa foto: Team Winston

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT