vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăBusinessCeasurile de lemn pentru mână, afacerea unor tineri suceveni

Ceasurile de lemn pentru mână, afacerea unor tineri suceveni

Doi tineri din Suceava au implementat cu succes o afacere care este o idee unică în mediul antreprenorial din România.  Iosif și Ruben au creat ceasurile de lemn pentru mână, pe care acum le vând și în SUA, Dubai și Marea Britanie.

Ideea businessului a avut-o Ruben, absolvent de Arhitectură și Urbanism la Cluj-Napoca și pasionat de design de produs, în iarna anului 2012. Apoi i-a povestit prietenului său, Iosif, specializat în inginerie, care a acceptat să se implice în afacere și care a adunat toate informațiile de care aveau nevoie pentru a pune bazele Noah, business-ul lor cu ceasuri din lemn.Sursă foto: Ruben Perju (stânga) și Iosif Harasemiuc (dreapta)

Cei doi prieteni au lansat Noah în mai 2015, iar primul ceas l-au făcut tot atunci după ce au lucrat la el două zile. Ei au investit 30.000 de euro în afacere, bani proveniți din economiile proprii și împrumuturi de la familie și prieteni. Cea mai mare parte a sumei a fost investită în cumpărarea utilajelor de prelucrare și stabilizare a lemnului și a materiei prime. Însă, înainte de a se apucă de business, tinerii au fost nevoiți să cumpere un CNC hobby din SUA pentru a testa câteva prototipuri de ceas, care i-a costat 1.000 de dolari.CNC hobby este tăietor de lemn special.

Nu a fost ușor pentru Iosif și Ruben să-și dezvolte afacerea. Pe lângă studiul de documentare despre ceasuri și modul în care funcționează și care pot fi construite, tinerii au avut nevoie și de materiale esențiale: esențe de lemn pentru cadran și carcasa, curele și mecanismele fine ale ceasului.

Cei doi tineri sunt încrezători în demersul afacerii lor, mai ales că un ceas, întotdeauna va fi un accesoriu special, indiferent de material.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).