luni, februarie 26, 2024
spot_img
AcasăStiriCea mai mare vulnerabilitate pentru securitatea datelor firmelor este omul

Cea mai mare vulnerabilitate pentru securitatea datelor firmelor este omul

Cea mai mare vulnerabilitate pentru securitatea datelor firmelor este omul, este de părere Mădălin Dumitru, CEO-ul Cyber Smart Defence, companie locală specializată în furnizarea de soluţii şi servicii de prevenire a atacurilor cibernetice.

„Femeia de serviciu este uşor de cumpărat, are card de acces peste tot şi nimeni nu o bagă în seamă”, a spus el.

Compania Cyber Smart Defence realizează teste de penetrare, audit de securitate şi alte metode de „cyber intelligence” prin intermediul căruia încearcă să prevină atacurile cibernetice.

„De obicei se sparg baze de date, se fură informaţii şi se tranzacţionează bani. Tehnologia este un cadru propice pentru astfel de atacuri”, spune Dumitru.

Persoanele care descoperă vulnerabilităţile sistemului şi vin cu soluţii pentru rezolvarea problemelor se numesc „hackerii albi”. Aceştia simulează atacuri reale, autorizate şi apoi livrează un raport cu vulnerabilităţile găsite: „Nu a existat un client la care să mergem şi să nu găsim probleme de securitate. La început le dăm veştile proaste şi apoi le oferim soluţii. Oamenii înţeleg că au nevoie de serviciul respectiv”.

Bazele de date se tranzacţionează pe piaţa neagră, care se ridică la miliarde de euro.

”Nu se mai practică clonarea de carduri, se fură bazele de date şi se alimentează conturi, apoi banii se retrag sub formă de bitcoin. Acum nu se mai foloseşte metoda clasică, nu îţi mai fură hackerul banii”, precizează Mădălin Dumitru.

Sursa: Mediafax

Sursa foto: Pixabay

 

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.