vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriCe măsuri ia Google pentru ajutorarea imigranţilor

Ce măsuri ia Google pentru ajutorarea imigranţilor

Motorul de căutare Google se solidarizează cu imigranţii.  Google a deschis un fond de criză în valoare de două milioane de dolari, la care se adaugă o donaţie de alte două milioane de dolari din partea angajaţilor companiei.

Fiind cea mai mare campanie socială demarată de Google, a fost anunţată printr-un document trimis de directorul general, Sundar Pichai, şi ulterior confirmată de un purtător de cuvânt. Banii se vor îndrepta spre organizaţiile americane care îi sprijină pe imigranţi: American Civil Liberties Union, Immigrant Legal Resource Center, International Rescue Committee și UNHCR, informează Agerpres.

Iniţiativa vine după decretul semnat de Donald Trump care interzice intrarea în SUA a cetăţenilor din 7 ţări musulmane (Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria și Yemen). Liderul administraţiei de la Washington a anunţat că persoanele care au efectuat călătorii acolo în ultimii cinci ani nu mai au dreptul de a reveni în SUA fără viză.

google
Sursă foto: Raw Story

Decretul semnat de Trump a fost îndelung criticat de multe persoane cunoscute în America. Acestora li se adaugă şi Sundar Pichai, imigrant în SUA din India. Directorul general a declarat că această ultimă măsură luată de Trump afectează aproximativ 187 de angajaţi Google.

„Suntem îngrijorați de impactul acestui ordin și al oricăror propuneri care ar putea impune restricții angajaților Google și familiilor lor sau care ar crea bariere în calea persoanelor talentate care vor să ajungă în SUA”, a informat Google într-un comunicat.

google
Sursă foto: Capital

Directorii Apple, Microsoft, Netflix, Uber, Airbnb și Tesla Motors s-au alăturat şi ei criticii, deoarece tehnologia americană stă în picioare datorită competenţelor specialiştilor născuţi în străinătate. Câteva dintre companii au hotărât să îşi menţină angajaţii în America în următoarea perioadă, pentru a nu riscă să nu se mai poată întoace pe pământ American.

În ceea ce priveşte alte măsuri, Airbnb, platforma de rezervări de cazare online, a anunţat că va găsi locuri de cazare gratuite pentru refugiaţi şi alte persoane afectate de decretul preşedintelui american.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).