vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăLife StyleCastelul Bran, loc pe podiumul celor mai frumoase castele din Europa

Castelul Bran, loc pe podiumul celor mai frumoase castele din Europa

Publicaţia spaniolă El Pais a clasat Castelul Bran pe locul trei în topul celor mai frumoase 20 de castele din Europa. Castelul devenit cunoscut mai ales prin romanul lui Bram Stoker, Contele Dracula, este vizitat anual de foarte mulţi turişti străini, mai ales datorită istoriei şi a aspectului său.

Articolul se intitulează  “Cele mai frumoase castele din Europa: de la fanteziile Regelui Nebun, în Neuschwanstein, pe Valea Loirei şi în pădurile din Transilvania, 20 de castele de basm” şi scrie pe scurt istoria fiecăruia din cele alese. Castelul din România se situează pe locul trei, după celebrul Castel Neuschwanstein, din Bavaria, şi nu mai puţin faimosul Chenonceau de pe Valea Loirei.

“Castelul Bran este o cetate medievală în apropierea Braşovului, la graniţa dintre Transilvania şi Ţara Românească, în România, care îşi datorează renumele şi uriaşa atracţie turistică Contelui Dracula, personajul romanului lui Bram Stoker. Este mai mult ca sigur că figura istorică reală a lui Vlad III Dracula, să fi păşit vreodată în acest castel, a cărui structură prezentă a fost construită de regele Ludovic I al Ungariei în anul 1377. Vlad Ţepeş a locuit în castelul de la Poenari, în zona de centru-sud a ţării, castel ale cărei ruine pot fi de asemenea vizitate”, se arată în articolul din El Pais.

bran
Sursă foto: Biz Brasov

Institutul Naţional de Statistică a arătat că România a fost vizitată între 1 ianuarie-31 noiembrie 2016 de aproximativ  2,4 milioane de turişti străini. Numărul reprezintă o creştere cu 8% faţă de perioada similară a lui 2015, majoritatea (aproximativ 76%) provenind din Europa.

Dintre aceştia, 10.000 de turişti provin din Peninsula Iberică. Conform Mediafax, Spania ocupă locul nouă în topul tărilor europene care ne-au vizitat în 2016.

Locurile fruntaşe sunt ocupate de Germania, cu 270.000 de turişti, Israel, cu 232.000 de turişti şi Italia, cu 218.000 de turişti.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).