sâmbătă, iulie 20, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriCartel Alfa: Desfiintarea taxei radio-tv este contrara practicilor de independenta

Cartel Alfa: Desfiintarea taxei radio-tv este contrara practicilor de independenta

Confederatia Nationala Sindicala “Cartel Alfa” ii solicita presedintelui Klaus Iohannis sa nu promulge legea care elimina taxa radio-tv. Sindicatul argumenteaza ca o astfel de decizie ar transforma presa publica intr-un instrument „de partid si de stat”, se arata intr-un comunicat remis luni catre Agerpres.

„Confederatia Nationala Sindicala „Cartel ALFA” va indeamna la prudenta in acceptarea cadourilor oferite de politicieni in această perioada, inclusiv prin reduceri de taxe adoptate fara studii de impact. CNS ‘Cartel ALFA’ va atrage atentia ca desfiintarea taxei radio-tv si alocarea de la buget a sumei necesare pentru functionarea si dezvoltarea serviciilor publice de radio si televiziune incalca prevederile art. 31 din Constitutia Romaniei, dar este contrara si practicilor de independenta”, i-au transmis printr-o scrisoare deschisa lui Klaus Iohannis.

Confederatia sustine ca atat finanatarea SRR (Societatea Romana de Radiodifuziune), cat si finantarea TVR de la bugetul statului implica pentru fiecare roman cel putin aceeasi obligatie. Reprezentantii considera ca ar fi grav afectata transparenta, predictibilitatea si independenta editoriala a celor servicii publice de presa, fiind influentate de factorul politic.

„CNS ‘Cartel ALFA’ constata lipsa masurilor politice și guvernamentale strategice pentru cresterea consistenta a calitătii vietii cetatenilor si considera decizia de eliminare a catorva taxe parafiscale drept maruntis aruncat de politicieni pentru ca noi, romanii, sa mai supravietuim linistiti o iarna in saracia cu care doresc sa ne obisnuim. Confederatia Nationala Sindicala ‘Cartel ALFA’ va solicita sa nu promulgati si sa returnati spre revizuire Parlamentului articolele care se refera la eliminarea taxei radio-tv”, ii mai transmit sindicalistii presedintelui.

Saptamana trecuta, deputatii au adoptat cu 225 de voturi “pentru” proiectul initiat de liderul PSD, Liviu Dragnea, care presupune eliminarea a 102 de taxe nefiscale, printre care si taxa radio-tv.

Sefii SRTv si SRR, Irina Radu si Ovidiu Miculescu, au criticat decizia de a elimina taxa radio-tv, argumentand ca acest lucru va afecta activitatea celor doua institutii. De asemenea, cei doi au afirmat ca vor avea o intrevedere cu seful statului pentru a ii cere sa nu promulge legea.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).