luni, iulie 15, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriCamera Lorzilor a numit pentru prima dată în istoria a 650 de...

Camera Lorzilor a numit pentru prima dată în istoria a 650 de ani a instituției, o femeie în funcția de mesager al reginei

Camera Lorzilor a Parlamentului britanic a decis pentru prima dată în istoria a  650 de ani a instituției , o femeie în funcția de „Black Rod”- mesager al reginei.

Sarah Clarke este cea care ocupă funcția de „Black Rod”, până în prezent ocupându-se de  organizarea turneului anual de tenis de la Wimbledon.   Noul rol al lui Sarah Clarke constă în păstrarea unei tradiții potrivit căreia Black Rod trântește ușa Camerei Comunelor în fața oficialităților, la ședința inaugurală a parlamentului. Acest fapt denotă independența camerei inferioare față de regină.

În cadrul ceremonialului, „Black Rod” lovește de trei ori în ușă cu bastonul său de abanos cu un leu de aur în vârf. Ușa se deschide apoi și toți membrii parlamentului îl urmează pe mesagerul reginei înapoi în Camera Lorzilor pentru a ascultă discursul suveranei.

Sarah Clarke este încântată de noua funcție, pe care o va îndeplini de săptămâna viitoare. Primul mesager al reginei a fost Walter Whitehorse , în 1361.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).