vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriBucurestenii vor primi ajutoare pentru incalzirea pe timpul anotimpului rece.

Bucurestenii vor primi ajutoare pentru incalzirea pe timpul anotimpului rece.

Bucurestenii pot sa depuna cereri pentru acordarea ajutoarelor pentru incalzirea locuintei in sezonul rece. Cererile si documentatia solicitata se poate depune la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a primariei de sector unde isi are domiciliu fiecare solicitant.

Acordarea ajutorului in perioada sezonuluui rece este prevazuta in Ordonanta de urgenta a Guvernului  nr. 70/2011 . Conform actului normativ , „ajutorul pentru încălzirea locuinţei prevăzut de prezenta ordonanţă de urgenţă ca măsură de sprijin suportată din bugetul de stat se acordă numai familiilor şi persoanelor singure care nu beneficiază de alte forme de sprijin pentru încălzirea locuinţei acordate în baza contractelor de muncă sau altor reglementări specifice pentru diverse ramuri economice, precum şi în baza legii”.

Bineinteles ca pentru a putea beneficia de acest ajutor bucurestenii trebuie sa indeplineasca cateva conditii, si anume: venitul mediu lunar pe membru de familie sa fie in valoare de 786 lei , iar in valoare de  1082 de lei in cazul unei persoane singure. In conditia in care locuinta este incalzita cu gaze naturale, prin energie electrica sau cu lemne , carbuni sau combustibili petrolieri limita venitului net pe membru de familie cat si in cazul persoanei singure este de 615 de lei. Atunci cand ne referim la sezonul rece ne referim doar la perioada cuprinsa intre 1 noiembrie si 31 martie.  In schimb persoanele care detin autoturisme care au o vechime de pana in 10 ani sau detin depozite in banci in valoare de peste 3.000 lei nu vor putea primi ajutoare de incalzire.

Avand in vedere faptul ca anotimpul rece la noi este dureaza destul de mult si temperaturile sunt foarte scazute , incalzirea este necesara in orice locuinta. Bucurestenii care au un venit mic aveau nevoie de acest ajutor pentru a putea trece peste anotimpul geros. Bineinteles ca ajutorul oferit de catre stat nu va acoperi intreaga suma dar cu siguranta va acoperi o buna parte din aceasta si va scoate din impas multe familii.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).