luni, februarie 26, 2024
spot_img
AcasăStiriBritanicii pro-europeni vor să câştige teren pe ultima sută de metri

Britanicii pro-europeni vor să câştige teren pe ultima sută de metri

Campania pentru a păstra Marea Britanie în UE caută să găsească un nou impuls pe ultima sută de metri, având în vedere avertismentul ministrului de Finanţe, care spune că Brexitul ar genera o nouă criză fiscală, care ar atrage impunerea imediată a noi măsuri de austeritate.

Într-un discurs de miercuri, Osborne urmează să avertizeze că Brexitul ar putea lăsa o gaură neagră de 30 de milioane de lire sterline în economie, ca urmare a reducerii comerţului şi a investiţiilor.

Aceasta ar atrage după sine o imediată scădere masivă a cheltuielilor publice cu sănătatea, educaţia şi apărarea, precum şi o fiscalitate crescută.

Discursul lui Osborne vine după cel puţin şase sondaje care arată că tabăra care doreşte ieşirea din UE este în faţă în sondaje, cu numai o săptămână înainte de referendumului de pe 23 iunie.

Între timp, tabăra pentru ieşirea din UE, care devine din ce în ce mai încrezătoare, începe să îşi facă planuri deja, propunând legislaţii care ar urma să restrângă libera circulaţie şi să reducă influenţa judecătorilor UE, cu scopul de a negocia ieşirea până în 2019.

Cadrul legislativ pentru ”preluarea controlului”, care conţine şase legi, are propuneri care încep să semene extrem de puternic cu o platformă a unui guvern alternativ, ceea ce subliniază dezacordul pe tema UE între premierul Cameron şi Partidul Conservator.

Sursa: Mediafax

Sursa foto: Pixabay

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.