sâmbătă, iulie 20, 2024
spot_imgspot_img
AcasăBusinessBogdan Glăvan, economist: “Corporațiile protestează doar atunci când le doare pe ele”

Bogdan Glăvan, economist: “Corporațiile protestează doar atunci când le doare pe ele”

Economistul Bogdan Glăvan a publicat, pe rețeaua de socializare Facebook, un text referitor la introducerea impozitului pe cifra de afaceri și la comportamentul corporațiilor față de inițiativele guvernanților.

„Știţi de ce n-are ursul coadă? De ce nu avem capitalism în România? Deoarece corporaţiile protestează doar atunci când le doare pe ele; atunci când le sunt afectate interesele descoperă brusc avantajele unui stat mic. În rest, când statul le dă comenzi şi le asigură privilegii, e foarte bun, poate chiar să mai crească, aşa cum spunea Ionut Dumitru, căci doar România e pe ultimul loc din Europa la colectarea veniturilor fiscale.

Introducerea impozitului pe cifra de afaceri descurajează start-up-urile? Nici vorbă! Start-up-urile plătesc şi în prezent impozit pe cifra de afaceri. Afacerile mici sunt descurajate de impozitul pe profit: 33% din microîntreprinderi au o rată a profitului mai mare de 18,75%; spre comparaţie, doar 6,5% din marile întreprinderi (cu venituri de peste 10 mil. euro) au o asemenea profitabilitate. Deci impozitul pe profit e rău pentru microîntreprinderi, nu pentru corporaţii.

Uite de aia n-are ursul coadă. Că vine PwC, săraca, şi zice, că vai, de pe urma înlocuirii impozitului pe profit ar fi afectate companiile aflate la început de drum.

Stimate corporaţii, vreţi să trăiţi într-o economie liberă? Investiţi în educaţie! Nu mai daţi pe socialisme! Nu mai trăiţi în pat cu guvernul. Nu mai fabulaţi”.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).