luni, iulie 15, 2024
spot_imgspot_img
AcasăBusinessCu Bogdan Dumitrache, Executive Director la SSG Security, despre conturarea unui model...

Cu Bogdan Dumitrache, Executive Director la SSG Security, despre conturarea unui model de lider inspirațional.

Bogdan Dumitrache,  Executive Director la SSG Security,  este un  visător, un vizionar… este omul ce iese din tipar. Așa ne-a fost prezentat de către un CEO și prieten al său, cel care ne-a povestit lucruri foarte interesante despre Bogdan și ne-a convins să-l cunoaștem. L-am prins într-un moment nu tocmai potrivit, filma pentru o emisiune de televiziune, însă a avut amabilitatea să ne acorde un interviu fulger. O să revenim la el, pentru un interviu mai amplu, poate surprindem și ceva povești picante din culisele emisiunii.

C&B: Cum sună parcursul dumneavoastră de pana acum?

Bogdan Dumitrache: În opinia mea, extrem de dinamic. Cred că elementul definitoriu a fost căutarea răspunsurilor și al talentului interior. De la casier într-o benzinărie, la dispecer video, agent pe bursă, owner de agenție imobiliară și servicii de curățenie, președinte de partid, consilier parlamentar, candidat la camera deputaților, director regional, director vânzări, director executiv și întoarcerea în antreprenoriat. Acum mă uit în spate și mulțumesc pentru toate învățăturile.

C&B: Care erau viziunile dumneavoastră în copilărie/adolescență și care sunt acum?

Bogdan Dumitrache: Întotdeauna am fost visător. La 10 ani făceam proiecții pentru cum să fiu la 15. Apoi, la 15 mă gândeam ce să fac până la 20 de ani, iar la 20 am făcut proiecții pentru perioada de până la 30 de ani. Nu erau lucruri mărețe, erau realiste și realizabile – dovadă că le-am și îndeplinit.  Acum, sunt pregătit pentru noi proiecte fantastice – le visez și noaptea. O schimbare majoră în viața mea este și soția mea cu care mă completez perfect, comunicam extrem de bine și facem o echipa foarte bună – ne ridicăm unul pe altul și ne susținem atât în viața personală cât și în carierele noastre.

C&B: Ce ne puteți spune despre rolul de executiv actual?

Bogdan Dumitrache: Rolul acesta este foarte important dar se compune dintr-un cumul de factori pe care ca individ trebuie să îi manevrezi astfel încât să navighezi spre direcțiile favorabile ție și companiei pe care o conduci. Executivul este unul dintre cele mai importante și unul dintre cele mai râvnite roluri din companii. Personal, conduc o companie cu 4600 de angajați, poziția acesta este unul dintre cele mai incitante, pline de satisfacții și mai influente poziții – executivul controlează cele mai importante mișcări din companie.

Este adevărat, în ciuda ,,luminii reflectoarelor” dintr-o astfel de poziție, indiferent de companie, dar cu cât este mai mare, rolul acesta te poate consuma fantastic, este un rol deseori singuratic și foarte stresant. Să știți că la mine este vorba de secunde și timpul în care sunt cu adevărat eu cu mine. Pot sta zeci de ore în ședințe și să nu generez idei productive sau revoluționare, însă un simplu drum pe bancheta din spate a mașinii reflectând la societate sau un zbor cu avionul la manșă, navigând printre nori și admirând view-ul se transformă într-un adevărat izvor de idei și de inspirație, în special pe termen lung. Altfel, pe termen scurt, acționez cel mai bine sub presiune.

Citeam un studiu în care era foarte bine documentat, faptul ca unul din 4 executivi își ating task-urile sau îndeplinesc rolul în primii doi ani.

De ce? Nu este vorba doar de intern. Standardele înalte sunt de toate părțile, de la directori la acționari, angajați și în special clienți ce doresc ca sub conducerea ta să le oferi siguranța faptului ca trenul nu deraiază iar carierele angajaților, cifra de afaceri precum și scalabilitatea business-urilor ce se bazează pe serviciile prestate de către tine să beneficieze de o creștere constantă.

C&B: Cum definiti rețeta succesului pe rol?

Bogdan Dumitrache: Foarte multe cursuri te pregătesc pentru acest rol, este cu adevărat un avânt și își conferă un avantaj, pentru că te ajută să nu mai faci greșeli de novice.

Din experiență, nu exista foarte clar o rețetă a succesului, cele mai importante devize după care eu mă ghidez sunt: “if u fail to plan, you are planinng to fail”; “work hard & dream big”; “each one, teach one”.

La baza, ține de strategia ta, de cultura pe care o poți insufla, mindset-ul tău de zi cu zi și energia pe care o emani când ai intrat pe ușa și organizarea echipei perfecte. Fără echipă nu faci nimic – să vă fie clar!

Nu exista strategie buna sau rea, depinde de la individ la individ. Totul ține de drive-ul potrivit, rezistența la stres, puterea de a lua decizii pe termen scurt și lung dar și toleranta.

Fructul îl culegi pe termen lung dacă aplici consistentă în acțiuni.

C&B: Ne puteți enumera câteva concepte din activitatea de zi cu zi?

Bogdan Dumitrache: Desigur. Într-o ordine întâmplătoare:

– Performanța evaluată din 3 izvoare diferite vs situația persona a omului în companie tratate în mod egal. Contrar legilor din management, eu mă uit și la om, dacă are o perioada mai proasta cu nori negrii deasupra capului sau nu. Am fost acolo, am trecut prin asta, am primit șanse și am excelat. Nu vreau sa tai aripile din start.

– Nu pune omul pe rol ci talentul în rolul ce se mulează pe rol. Este extrem de important, ajuta-l să și-l descopere alături de tine.

– Viteza deciziilor combinate cu stabilitate. Aici aș vrea să dezvolt dar ca și definiție scurta tine de E-ul tău interior. Îl ai sau nu, tine și de energia pe care o emani și siguranța pe sine ca individ.

– Dinamica în fata mecanicii. Mereu am considerat ca aici mulți lideri sau companii mor pe mâna lor.  Cine nu se reinventează trimestrial, anual, are de pierdut.

– Pune pe tapet planul, arată rezolvarea. Nu tine rezolvările la tine, nu îți seta așteptări false, nu te aștepta ca oamenii să vadă rezolvarea ta. Insuflă încredere astfel încât echipa sa te urmeze, lasă-i să te citească, este un fantastic deoarece atunci ai să simți cu adevărat ca ești lider.

– Deleagă.

– Ajută alte departamente, te ajuți pe tine și business-ul în sine. Nu arăta cu degetul!

– Promovează checkpoint-urile până la rezultatul final. Prezintă și evaluează alături de top management sau board fiecare trecere de checkpoint, marchează rezultatul și revalidează scurt dar tot prin decizia ta schițele drumului pana la următorul.

– În cadrul ședințelor, nimic nu trebuie luat personal. Trebuie să ai capacitatea să vezi lucrurile de sus, să întorci cubul pe toate părțile și să aplici cea mai buna decizie.

Sunt multe de spus, însă întotdeauna trebuie privită the big picture și aplicarea unei viziuni long term.

C&B: Ce sfat/sfaturi aveți pentru cei aflați la început sau indeciși? 

Bogdan Dumitrache: Ajutați-va singuri, totul depinde de voi, și mindset-ul potrivit. Găsiți-vă vocația, acționați și trăiți-vă visul!

Nu acționați nici devreme, dar nici târziu, este un echilibru al “momentului istoric”, nu cauta echilibrul perfect pentru ca vei regreta, nu ești complet pregătit never, ever. Setează-ti din start reguli de autoevaluare, autodepășire și reinventare, când te maturizezi nu te mai compari cu nimeni, te compari cu tine de ieri.

C&B: Ce planuri aveți pentru anul 2023 din punct de vedere al business-ului?

Bogdan Dumitrache: Profesionalism absolut în funcția pe care o am la ora actuală și insuflarea unei culturi organizaționale mult mai bine puse la punct. Pe plan personal, dezvoltarea unui sediu modern la nodul A2 / Cernica, centru logistic în zona inelului A2 / Brănești și pornirea magazinului online. Toate aceste investiții se ridică la peste doua milioane de euro.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).