vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăBusinessBianca Tudor, Owner Elite Business Women: „Din 750.000 de companii doar 40.000...

Bianca Tudor, Owner Elite Business Women: „Din 750.000 de companii doar 40.000 sunt profitabile. Avem nevoie de o cultură antreprenorială în România”

Bianca Tudor este consultant de branding şi antreprenor. De patru ani încurajează femeile să intre în afaceri. Activitatea EBW (Elite Business Women) a dat roade, iar în prezent reţeaua internaţională numără peste 8.000 de femei care au reuşit să performeze în mediul de afaceri. EBW este un HUB care oferă acces la o serie de instrumente de promovare și dezvoltare a afacerilor, construit pe trei piloni principali: Evenimentele de business, de tip workshop Elite Business Club și Elite Mastermind Board (un concep de management strategic pt antreprenori); Promovarea afacerilor prin Revista ONLINE în limba engleză Elite Business Women Magazine promovata în UK, Portugalia, Belgia, Italia, România, promovare în emisiunea LIVE „ele au reusit”, programul Media Kit pentru IMM uri- comunicare de brand în online, offline și presă pt IMM-uri; Internationalizarea Afacerilor – evenimentele internationale ELITE si research individual pentru companiile dornice de internationalizare.

C&B: Spune povestea carierei sau afacerii tale!

Bianca Tudor făcea deja parte, la 22 de ani, din board-ul unei organizatii internationale. Apoi, in 2012, se alătura unui proiect al Comisiei Europene – „Equality Pays Off” – desfășurat atât în București, cât și în Viena.

„Angajată fiind deja de șapte ani în două companii multinaționale, am devenit conștientă că în cadrul lor sunt mai puține femei în poziții de conducere. Am studiat fenomenul Balanced Gender Boards, și m-am implicat activ în aceste acțiuni la Viena, în cadrul Comisiei Europene. Ajunsă acasă, după această experiență internaționlă, am gândit rapid lansarea unei initiative adresate femeilor de carieră. Atunci am creat Elite Business Women, o comunitate a femeilor antreprenor, care se dezvoltă de la an la an, atât în România cât și la nivel international. In prezent, rețeaua a depășit 8.000 de companii în țară și din diaspora, care conduc afaceri de top, iar rezultatele lor antreprenoriale sunt prezentate anual, ca modele de succes, în cadrul conferințelor organizate în România, Portugalia, Marea Britanie, Italia.”

C&B: Care erau viziunile tale în copilărie/adolescență și care sunt acum?

„Întotdeauna am crezut că nu există NU POT. Că singurul om responsabil de reușită ești TU. Că hard work pays off și că suntem aici să lăsăm ceva în urmă. Încă din liceu eram implicată în activități de CSR dar și de dezvoltare personală, olimpiade, Revista Școlii, etc. Astăzi spun că – Impossible is nothing, iar dacă ei spun că nu se poate amintește-ți că nu se poate pentru EI, nu pentru tine.”

C&B: Povestește-ne o întâmplare/experiență pozitivă și una negativă legată de activitatea ta!

„Îmi place interacțiunea cu femeile antreprenor, energia evenimentelor de networking, motivarea antreprenorilor, mulțumirea celor care participă la evenimentele noastre, expansiunea antreprenoriatului în rândul femeilor, negocierea parteneriatelor cu alte țări, călătoriile în culturi și medii de afaceri diferite.O experiență negativă în antreprenoriat volumul mare de lucru de cele mai multe ori, luni-duminică, 08.30-24.00, micile detalii tehnice care lipsesc fix când ai nevoie în evenimente, ore în șir petrecute în traficul din România, lipsa unui work & life balance, lipsa de educație antreprenorială construită cu responsabilitate în România, „politețurile’ exagerate ….”

C&B: Oferă sfat/sfaturi pentru cei aflați la început sau indeciși!

„Cred că este foarte important să îți definești clar DE CE ul și diferențiatorul. In zona de antreprenoriat feminin apar multe inițiative însă fără un plan de monetizare și dezvoltare nu poți crește.”

C&B: În cazul tău, pentru ce sau cu ce se luptă Raționalul și Sentimentalul?

„ Sunt un om rațional în conducerea afacerilor și ușor sentimentală sau pasională cu misiunea de a promova femeile antreprenor la nivel international. Învinge raționalul, în 80% din cazuri.”

C&B: Dă o definiție proprie pentru societatea, afacerile și carierele din România!

„Cred că avem un potențial fantastic ca societate, cred în noua generatie de antreprenori și în antreprenoriat. Realitatea este că din 750.000 de companii doar 40.000 sunt profitabile. Avem nevoie de o cultură antreprenorială în România, de Hub-uri pt antreprenori în fiecare oraș și de școli de antreprenoriat , dar și de o cultură a voluntariatului și antreprenoriatului social.”

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).