miercuri, iunie 19, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiri​Băncile centrale se întâlnesc în acest weekend să pună la cale un...

​Băncile centrale se întâlnesc în acest weekend să pună la cale un plan post-Brexit, la Basel

Băncile centrale se vor întâlni în week-end la Banca Reglementelor Internaţionale în şedinţa anuală de la Basel.

În cadrul fiecărui eveniment se iau hotărâri importante pentru modul în care se vor ”vindeca” economiile, iar anul acesta deciziile vor fi cu atât mai importante cu cât Marea Britanie a decis să iasă din UE.

Autorităţile de reglementare, care au acţionat prompt vineri pentru a opri agitaţia din piaţă, cel mai probabil vor continua să răspundă impactului deciziei Marii Britanii asupra creşterii şi perspectivelor de inflaţie din UE.

În calibrarea unui răspuns, băncile centrale trebuie să aibă în vedere că politicile monetare sunt deja întinse puternic după aproape un deceniu de turbulenţe financiare.

”Băncile Centrale înţeleg instinctive efectele negative ale Brexitului pentru peisajul economic global”, a spus Marchel Alexandrovich, economist senior European la Jefferies International.

”Acum devine o problemă europeană, atât pentru bănci cât şi pentru companiile de asigurări. În urmă cu două luni speram că FED va creşte dobânzile şi că vor fi randamente maim ari la sfârşitul anului. Avem încă de parcurs un drum lung şi nesigur”, a adăugat el.

Sursa: Mediafax

Sursa foto: Pixabay

 

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).