sâmbătă, iulie 20, 2024
spot_imgspot_img
AcasăLife Style"Balul" vienez revine în România

„Balul” vienez revine în România

Te-ai întrebat vreodată cum era în trecut la balurile dansante pe care le vedem acum doar în filme? Te-ai gândit vreodată la senzaţia pe care o avea familia regală când orchestra cânta pentru ei?

Cred că toţi am gândit-o cel puţin o dată. Câţiva am încercat sentimentul anii trecuţi, când Schoenbrunn Palace Orchestra Vienna a venit în România, cu acorduri imperiale şi o prezenţă scenică impecabilă.

Partea bună pentru cei care n-au reuşit să cunoască acest sentiment, este că Schoenbrunn Palace Orchestra Vienna revine în România, direct din inima Vienei, pe 23 decembrie, la Sala Palatului.

Dacă ar fi să ghicesc, aş spune că vin de această dată doar pentru a ne deschide sufletul cu sărbătoarea Crăciunului prin muzica lui Johann Strauss, dar şi prin lucrările geniilor muzicale Mozart, Haydn sau Schubert.

Alături de talentații muzicieni ai orchestrei, la București a fost anunţată până acum prezenţa dirijorul Guido Mancusi, a tinerei soprane Milena Arkovska şi a baritonului Marco di Sapia. “Balul” vienez se anunţă a fi unul spectaculos, în care disciplina şi talentul artiştilor se împletesc într-o performanţă de excepţie, după cum ne-au obişnuit.

“Este foarte greu să interpretezi muzica vieneză. Dacă îți dorești să te integrezi în orchestra vieneză este necesar să locuiești în Viena, să simți inima orașului și, mai ales, să simți cu adevarat cum sunt oamenii. Este singura manieră prin care te poti integra în această orchestră minunată! Apoi repetăm mult, cântăm mult și suntem plecați foarte mult. Cinci luni pe an suntem în turneu, un turneu foarte dificil, pentru că această muzică nu este ușor de interpretat. Este nevoie de multă disciplină, nu ai altă variantă”, a declarat dirijorul orchestrei, Maestrul Guido Mancusi.

23 decembrie este, probabil pentru fiecare, una dintre serile speciale de iarnă. Astfel, nu-i puteţi rata pe cei 25 de muzicieni ai orchestrei, care vă vor încânta cu cele mai cunoscute valsuri ale secolelor imperiale apuse.

Biletele sunt disponibile în rețeaua eventim, cu preţuri începând de la 99 de lei până la 199 de lei.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).