luni, iulie 15, 2024
spot_imgspot_img
AcasăLife StyleBal vienez marca Schoenbrunn Palace Orchestra Vienna

Bal vienez marca Schoenbrunn Palace Orchestra Vienna

Schoenbrunn Palace Orchestra Vienna a revenit la Bucureşti, direct din inima Vienei. Pe 23 decembrie, orchestra şi-a făcut simţită prezenţa la Sala Palatului, într-un spectacol încărcat de magia sărbătorilor care băteau la uşă.

Singurul decor din sală a fost reprezentat de o proiecţie a interiorului Palatului Schoenbrunn. În lipsa zăpezii de afară, organizatorii evenimentului au ales un efect de ninsoare peste poza respectivă, ajutându-ne să intrăm în atmosfera de sărbătoare.

Concertul „Bijuterii muzicale de Crăciun” a reprezentat o adevărată bijuterie pentru ca sărbătorile ce urmează să aibă parte de magia muzicii clasice. Încă de la început, orchestra a atras aplauze zgomotoase pentru interpretarea compoziţiei lui Johann Strauss.

Bal vienez marca Schoenbrunn Palace Orchestra Vienna
Sursă foto: iConcert

Baletul orchestrei nu s-a lăsat mult aşteptat, iar la cea de-a doua compoziţie şi-a făcut apariţia plutind, într-o superbă coregrafie de vals. Costumele erau diferite atât din punctul de vedere al modelelor, cât şi al culorilor, însă acest lucru a atras şi mai mult atenţia asupra similarităţilor dintre dansatori. Fiecare apariţie a baletului a fost răsplătită cu o serie de aplauze care stăteau ca mărturie a muncii depuse de întreaga echipă.

Tânăra soprană Milena Arkovska şi baritonul Marco di Sapia au fost invitaţii mult aşteptaţi ai serii. Aceştia au avut interpretări atât individuale, cât şi în duet, creând o stare complet nelineară. Fiecare dintre cei prezenţi au trecut, cred, de la nostalgie la amuzament şi înapoi la nostalgie, doar prin câteva note atinse de artişti.

Dirijorul Guido Mancusi a avut şi câteva surprize pentru public. Pentru început, acesta a împărţit bomboane specifice vieneze în sală, spre bucuria copiilor aflaţi în primele rânduri. Spre finalul serii, a implicat mai mult publicul, dirijându-l spre a bate din palme după ritmul impus de orchestra, strârnind multe râsete de fiecare dată când oamenii se încurcau.

Seara s-a încheiat cu o defilare a baletului printre cei aflaţi în sală, pe ritmul instrumentelor şi a bătăilor de palme.

Spectacolul pus în scenă de Schoenbrunn Palace Orchestra Vienna a fost unul dintre cele mai potrivite moduri prin care bucureştenii şi nu numai şi-au putut începe bine-meritatele concedii. Până la urmă, muzica clasică reprezintă cel mai plăcut mod de a începe Crăciunul cu inima deschisă, nu?

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).