sâmbătă, iulie 20, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriBacău - viitoarea Capitală a tinerilor

Bacău – viitoarea Capitală a tinerilor

Bacău a câştigat titlul de Capitală a Tineretului pentru perioada 2 mai 2017 – 1 mai 2018, precum şi suma de 50.000 de euro. Fericitul anunţ a fost făcut în cadrul Galei de Tineretului din România, eveniment susţinut la Opera Naţională din Timişoara, actuala Capitală a Tineretului.

,,Bacău este orașul în care cetățenii au ales un Primar în vârstă de 37 de ani și un Consilier local de 22 de ani. Aceasta poate ca o frustrare resimțită de băcăuani pentru faptul foarte mulți tineri valoroși au plecat peste hotare, iar alții ce au rămas nu găsiseră loc pentru aplicarea creativității și punerea în valoare a potențialului lor dinamic. Am venit la Primărie echipa tânără cu dorința de a face ceva practic, așa că am conceput un proiect care, iată, are parte și de o recunoaștere publică. Este o mare onoare și responsabilitate pentru noi această desemnare pentru o urbe din zona Moldovei, zonă care trebuie să-și recapete la unison cu municipiul Bacău accesul spre afirmarea valorilor ce au ,,hibernat” într-o vreme în care creația și inițiativa, specifice tinerilor, sunt cele care pot dinamiza comunitatea, societatea’, a precizat Primarul Cosmin Necula, conform Agerpres.

Primarul a mai adăugat şi că, în prezent, strategia de dezvoltare a oraşului se bazează pe readucerea tinerilor acasă pentru că “ei sunt inima oraşului”, dar şi pe dezvoltarea celor care nu au părăsit minicipiul.

Proiectul câştigător se desfăşoară pe 30 de pagini tipărite şi are 5 domenii pe care se focusează, considerate de către băcăoani cele mai importante: educație, cultură, participare publică, antreprenoriat și sport. El reprezintă practic o mini-strategie, bazată „pe Bacovia 2.0„, după cum a declarat Cristian Ghingheş, Consilier local independent al oraşului.

Evenimentul s-a desfăşurat sub motto-ul “Tinerii. Acum!” şi a adunat în jur de o mie de tineri veniţi din toată ţara. Contracandidata Bacăului a fost nimeni alta decât Constanţa, ambele oraşe îndeplinind criteriile de inscriere şi fiind declarate eligibile.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).