luni, februarie 26, 2024
spot_img
AcasăStiriAverea Regelui Mihai un mister. Majestatea Sa a semnat un testament al...

Averea Regelui Mihai un mister. Majestatea Sa a semnat un testament al cărui conținut este necunoscut

Averea regelui Mihai a fost dintotdeauna un mister. Regele Mihai nu a vorbit niciodată public despre bani și avere. Bunurile Casei Regale au rămas tabu. Calculele le-au făcut alții de fiecare dată când Regelui sau Casei Regale i-au fost retrocedate proprietăți sau bunuri confiscate de comuniști după abdicare.

La mult timp după Revoluție, s-a tot vorbit despre averea Regelui Mihai – palate şi terenuri confiscate de comunişti şi restituite Majestăţii Sale . Dupa moartea Regelui toate aceste bunuri vor fi împărțite celor 5 fiice:

În 2002, Regele a intrat în posesia domeniului de la Săvârșin din județul Arad. Iar în următorii ani i-au fost înapoiate mai multe imobile și terenuri din București și Sinaia. Perla Coroanei, Castelul Peleș, a fost redobândit în 2007, odată cu Pelișorul. În 2015, averea Regelui Mihai era estimată la aproape 60 de milioane de euro, conform Top 300 Capital.

Palatul Elisabeta din București, reședința oficială a Familiei Regale, nu este proprietatea Regelui, este pusă la dispoziția acestuia în calitate de fost șef de stat..

După ce a fost exclus Principele Nicolae, Casa Regală a prezentat linia de succesiune la tron, care nu are însă legătură cu moștenirea averii.

Regele Mihai a semnat un testament al cărui conținut nu este cunoscut.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.