sâmbătă, iulie 13, 2024
spot_imgspot_img
AcasăBusinessAverea celor mai bogați oameni din lume

Averea celor mai bogați oameni din lume

Cei mai bogați oameni din lume nu au fost dintotdeauna bogați.  Mulți dintre ei nu s-au născut înstăriți și datorită perseverenței au ajuns să câștige foarte multi bani, lăsând în urma lor imperii financiare.

Cei mai bogați oameni din lume, din cele mai vechi timpuri, au știut cum să domine banul încât să se bucure de pe urma lui. Iată unii dintre cei mai importanți:

1.Cornelius Vanderbilt – s-a născut într-o familie săracă, încât a fost nevoit să abandoneze școala la 11 ani. A început să câștige bani foarte mulți după ce și-a vândut toate ambarcațiunile și s-a angajat căpitan pe o navă cu abur. Mai târziu, a reușit singur să-și facă o afacere profitabilă în domeniu, cumpărând chiar și căi ferate, Vanderbilt avea o avere de aproximativ 185 de miliarde de dolari.

2. Henry Ford-acesta s-a născut într-o familie înstărită fiind la vremea lui unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii. A lucrat că inginer-șef după ce s-a angajat că mașinist ucenic. A creat o trăsura pentru cai, numită cvadricic și și-a deschis o firmă de automobile, intitulată Henry Ford Company. Aceasta nu a prezentat un succes de la început, deoarece produsele nu erau suficient de bune, astfel, inginerul a părăsit firma. A revenit după ceva timp, schimbând numele firmei în Ford Motor Company , și a creat prima lui mașină, Motor A. În 1908 a creat Modelul T care a impresionat la nivel mondial, dar care a adus și câștiguri frumoase lui Henry Ford. Averea lui s-a estimat la 200 de miliarde de dolari.

3. William Cuceritorul-a fost duce al Normandiei de la vârsta de 8 ani. A devenit bogat după ce a cucerit Anglia, în urma invaziei normandiene din 1066. Averea lui s-a estimat la 229 miliarde de dolari.

4. Musa Keita-Musa Keita a fost sultanul statului african, Mali, cel mai mare producător de aur la vremea lui. Sultanul avea foarte mult aur încât își permitea să cheltuiască necontenit, de aceea și-a cumpărat și o armată de 200.000 de oameni.
Astăzi averea lui Keita ar valora aproximativ 426 de miliarde de dolari.

 

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).