luni, februarie 26, 2024
spot_img
AcasăStiriAplicația care poate salva vieți înaintea sosirii ambulanței

Aplicația care poate salva vieți înaintea sosirii ambulanței

Zilnic mii de oameni își pierd viața din cauză că ambulanța nu ajunge la timp pentru a-i salva. Însă salvarea vieților oamenilor la timp va fi posibilă datorită unei aplicații disponibile pe  Android, iOS și Windows Phone.

Datorită medicului de ambulanță  Ali Ghorbangholi  și neurochirurgului  Mark Wilson care au creat GoodSAM (Good Smartphone Activated Medics) , viața oamenilor va putea fi salvată înaintea sosirii unui echipaj de ambulanță.

Aplicația poate fi descărcată gratuit, însă nu de orice persoană: medici sau persoane care au cursuri acreditate  în acordare de prim ajutor , în situații de urgență. Aplicația, GoodSAM depistează prin semnal GPS persoana care a suferit un infarct spre exemplu, și alertează pe cei posesori. Cel mai apropiat dintre ei de locul faptei, merge cu o trusă de prim ajutor către pacient, dar în același timp va lua legătura , tot prin intermediul aplicației, cu un echipaj de ambulanță.  De cum va înregistra apelul, o ambulanță se va îndrepta acolo unde este solicitată.

Din păcate, GoodSAM nu este disponibilă și în România, ci doar în UK, USA, Australia și Noua Zeelandă.

 

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.