vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriAntibiotice Iaşi vrea să ia un credit de 30 milioane de lei...

Antibiotice Iaşi vrea să ia un credit de 30 milioane de lei de la UniCredit Bank

Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi (ATB) a convocat acţionarii pe 11 august pentru a aproba contractarea unei facilităţi de credit multivalută de 30 mil. lei (6,7 mil. euro) de la UniCredit Bank.

Recent, compania a anunţat că a livrat o cantitate „record“ de produse injectabile în SUA, cea mai mare eco­nomie la nivel mondial, cu o valoare totală de 3,4 mil. do­lari. În 2015 s-a finalizat procedura de autorizare pe piaţa SUA a unui produs fabricat de compania din Iaşi, ceea ce creează oportunităţi de creştere a exportului pe această piaţă.

În raportul de buget şi venituri pentru anul 2016, com­pania intenţionează să înfiinţeze o reprezentanţă în Vietnam, pentru a susţine dezvoltarea afacerilor în Asia de Sud-Est. Producătorul şi-a propus o creştere de 30% a vânzărilor de medicamente în Vietnam în 2016 şi triplarea volumelor până în 2020.

Compania şi-a propus pentru acest an venituri de 350 mil. lei şi un profit brut de 34 mil. lei, ambii indicatori în creştere cu 6% faţă de anul precedent, estimările ţinând cont şi de factorii cu influenţă negativă precum creş­terea progresivă a taxei clawback. Anul trecut, Anti­biotice Iaşi a raportat afaceri de 332 mil. lei, în creştere cu 3% faţă de anul precedent, în timp ce profitul net s-a diminuat cu 13% la 27 mil. lei.

 

Sursa: Mediafax

Sursa foto: Pixabay

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).