duminică, septembrie 8, 2024
spot_imgspot_img
AcasăBusinessAndrei Dumitra, CEO-ul CTE Solution : „Cel mai mult mi-am dorit să...

Andrei Dumitra, CEO-ul CTE Solution : „Cel mai mult mi-am dorit să fac lucrurile în felul meu”

Andrei Dumitra este CEO-ul CTE Solution, o persoană activă și implicată în mod constant atât în proiecte personale cât și de business – tată și în egală măsură om de afaceri, căruia îi face mare plăcere ceea ce face și care se „hrănește” sufletește din rezultatele muncii sale. Dacă ne referim la activitatea profesională, Andrei Dumitra acoperă zilnic un spectru larg de task-uri. Când nu este plecat din țară, în vizite la partenerii și colaboratorii noștri externi, lansări de produse, expoziții internaționale, coordonează activitatea CTE Solution din România și Ungaria și a CTE Rent. Caută continuu, împreună cu colegii, soluții noi și inovatoare care să adauge plus valoare în activitatea partenerilor CTE, ține constant legătura cu parteneri locali și multe alte activități specifice domeniului și nișei pe care activează.

C&B: Care este povestea, pe scurt, a evoluției dumneavoastră în business?

Andrei Dumitra: „Mi-am început activitatea în domeniul vânzărilor de echipamente specializate, cu ani în urmă, în cadrul unui recunoscut brand internațional din domeniu. Cu timpul însă, mi-am dorit mai mult de la mine. Poate cel mai mult mi-am dorit să fac lucrurile în felul meu, să fiu judecat și apreciat pentru ceea ce realizez în mod direct împreună cu oameni ce gândesc ca și mine și cu care împărtășesc aceleași valori, fiind independent în deciziile asumate – și nu etichetat după rezultatele unor conjuncturi. Așa a luat ființă POWERSCREEN CORPORATION, în anul 2009 – o companie mică, dar cu ambiții mari, o echipă de tineri frumoși nebuni ce aveau un țel comun. Trebuia să demonstrăm că lucrurile pot fi făcute și la un alt nivel de implicare personală în viața profesională. Între timp am crescut în mod natural, către ceea ce am devenit astăzi: CTE SOLUTION UTILAJE SPECIALIZATE – o companie 100% românească, recunoscută pentru soluțiile propuse și profesionalismul celor implicați atât în țară cât și în afara ei, un creuzet în care se contopesc echipamente produse de fabricanți renumiți (FAUN, ZOELLER, KOMPTECH, PRESONA, HYUNDAI, MEILLER KIPPER, MECALAC, JOAB, POWERSCREEN, AEBI SCHMIDT, MULAG etc) în soluții complete pe domenii complexe de activitate, cum ar fi salubritatea, reciclarea deșeurilor din construcții și demolări, sortarea agregatelor, tratarea deșeurilor municipale și industriale, mentenanța drumurilor publice, și altele.”

C&B: Care erau viziunile dumneavoastră în copilărie/adolescență și care sunt acum?

Andrei Dumitra: „În copilărie îmi doream să devin IT-ist. Adesea mă regăseam absolvent al acestei facultăți, cu preocupările specifice acestui domeniu, ceea ce s-a și întâmplat. Cu timpul, am realizat că relațiile inter-umane și experiențele trăite printre semenii mei sunt de neînlocuit. Am început așadar călătoria prin viață, încercând să mă înconjor de oameni pozitivi și cât mai diverși, încercând să mă hrănesc din experiența lor de viată. Cu siguranță că ai câte ceva de învățat din orice situație prin care treci! Astfel micul IT-ist s-a transformat în vânzător de soluții integrate pentru construcții, salubritate și reciclare, aflat într-un continuu proces de învățare și autoperfecționare, dispus în orice clipă să învețe de la toți cei ce-l înconjoară.

Viziunea mea actuală este aceea că viața este un joc de echipa în care fiecare dintre noi contează. Ne stă în putere să devenim cei mai buni, pentru că suntem perseverenți în ceea ce credem și realizăm. Visăm la un mediu de lucru multicultural, uimitor, în care omul asistat de inteligența artificială să își dezvolte capabilitățile și să lucreze în armonie cu mediul înconjurător.”

C&B: Aveți la îndemână o experiență pozitivă și una negativă de care să ne povestiți?

Andrei Dumitra: „Este greu să mă gândesc, pe moment, la o astfel de experiență care să îmi fi rămas întipărită în minte în mod deosebit. Activitatea mea zilnică este cantonată între cele două extreme – pozitiv și negativ. De altfel, absența oricăreia dintre ele anulează în mod automat reperul de evaluare al celeilalte; cum poți deosebi întunericul de lumină, dacă nu ai ca și grad de comparație una dintre cele două extreme? Important este să ai capacitatea intelectuală de a le găsi (lumina în intuneric)! În opinia mea, gândirea pozitivă are darul magic de a muta munții din loc. Îmi place să cred că sunt un optimist incurabil și încerc de fiecare dată să trag învățămintele corecte din fiecare experiență nouă trăită. În plus, am o misiune delicată care mă onorează pe de o parte și mă obligă pe de cealaltă parte – cele trei ființe dragi (Robert, Beatrice si Briana), cei trei copii ai mei. Ei îmi asigură doza de motivație și pozitivism de zi cu zi, pentru a fi mai bun, mai pregătit, mai empatic și mai atent cu cei din jurul meu.”

C&B: Aveți un sfat pentru cei aflați la început sau indeciși?

Andrei Dumitra: „Nu mă consider un super expert în afaceri, așa că nu îmi pot permite să ofer sfaturi altora. Insă, cred că pot să le adresez un îndemn – să nu își piardă niciodată speranța și încrederea în ei și în ceea ce pot realiza. Forța vine din interiorul nostru și din credința sinceră în reușită. Trebuie să fie conștienți de șansa pe care o au în acest moment de a face lucrurile de la început, pentru că în România încă se pot face multe, și este loc de mai bine.”

C&B: Cum este cu Raționalul și Sentimentalul în activitatea dumneavoastră?

Andrei Dumitra: „Aș putea spune că lupta se dă pentru supremația în piață. Odată ce capeți recunoaștere într-un domeniu, este firesc să îți dorești să devii cel mai bun. În cazul acesta, Raționalul învinge, pentru că totul devine argumentat, calculat, pragmatic și planificat științific. Însă, m-aș minți pe mine dacă aș încerca să fac abstracție de latura Sentimentală a lucrurilor. La început, totul a pornit din ambiția personală de a demonstra că lucrurile pot fi făcute mai bine prin dedicare și implicare personală în ceea ce am vrut să realizez. Am pus și pun multă pasiune în realizarile echipei. Consider că cele două noțiuni nu sunt antagonice ci, mai degrabă Raționalul și Sentimentalul se completează reciproc.”

C&B: Încercați o definiție proprie pentru societatea, afacerile și carierele din România?

Andrei Dumitra: „Societatea românească are nevoie, în primul rând, de stabilitate pe toate planurile, și de un parcurs predictibil pentru a se putea maturiza. Afacerile sunt o consecință directă a modului de interacțiune între membrii societății. Ori, în absența stabilității și a unui climat general pozitiv, nu putem avea așteptări prea mari. Eu sunt un optimist incurabil, așa cum spuneam, și cred cu tărie că în final lucrurile vor intra pe un făgaș normal iar cele trei componente menționate – societatea, afacerile și carierele, vor conlucra pentru binele și bunăstarea comună. Ele nu își găsesc raționamentul de a exista decât ca un tot unitar.”

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).