luni, februarie 26, 2024
spot_img
AcasăBusinessAnca Vescan, CEO AXON Soft: Societatea românească începe să redescopere adevăratele valori,...

Anca Vescan, CEO AXON Soft: Societatea românească începe să redescopere adevăratele valori, îngropate de anii post revoluție

Anca Vescan este fondatoarea și CEO AXON Soft, o companie de software development cu capital românesc care și-a dovedit profesionalismul pe piața europeană și nu numai. În urmă cu 22 de ani, în Cluj-Napoca au fost puse bazele unui loc în care informaticienii să își găsească provocări pe măsură, un loc cu proiecte de anvergură și impact global.

C&B: Ce este AXON Soft?

Anca Vescan:AXON Soft este locul în care dezvoltăm produse software de înaltă performanță, care răspund unor nevoi specifice. Echipa noastră de profesioniști oferă mereu cele mai bune soluții care răspund celor mai provocatoare proiecte pe care clienții noștri le au.

Încă de la începutul activității, am lucrat pentru companii din România și din Europa de Vest, am adoptat tehnologii și metodologii moderne și ne mândrim cu faptul că AXON Soft înseamnă o echipă extrem de calificată și devotată proiectelor pe care le derulăm. Două dintre aplicațiile dezvoltate de noi (una de logistică și alta de management al forței de muncă) au intrat în top 10 la nivel mondial.”

C&B: Începuturile activității dumneavoastră au fost legate tot de IT?

Anca Vescan: „Da, am activat încă de la început în domeniul IT, ca programator. Am primit însă foarte curând sarcini de management și am evoluat repede spre funcții manageriale și CEO. În momentul în care am decis să înființez AXON Soft, am ales să construiesc un loc pentru profesioniști.

Poate par cuvinte mari, însă am crezut mereu în excelență și am ales calitatea în detrimentul cantității. Totdeauna am considerat că informatica este precum matematica, adică nu are o valoare intrinsecă ci doar dacă este pusă în slujba altor meserii sau științe, pentru a potența rezolvarea unor probleme practice.

După mai bine de 22 de ani, pot spune că ne păstrăm aceeași viziune. Colegii mei știu să gândească funcționalitatea produsului pe care îl dezvoltăm și stăpânesc cele mai noi tehnologii astfel încât să le asigurăm clienților noștri digitalizarea, nu doar să le povestim despre un concept care de multe ori ajunge să fie o formă fără fond.”

C&B: Este un domeniu foarte dinamic și în continuă dezvoltare. Cum vă descurcați?

Anca Vescan: „Așa cum am spus mai devreme, cred în excelență. Viziunea mea nu s-a schimbat din acest punct de vedere. Atât personal, cât și profesional am ales mereu să fac totul pentru a depăși așteptările.

În permanență mi-am încurajat colegii să fie la curent cu cele mai noi apariții din domeniu, iar libertatea de exprimare a fost întotdeauna pe primul plan la noi în companie. Am crezut în puterea inițiativei, iar prototipul oamenilor care formează AXON Soft tocmai acesta e. Viziunea noastră este să depășim așteptările, iar echipa pe care o am împărtășește aceleași valori de bază, care ne împing pe toți să facem mai mult și mai bine în fiecare zi.”

C&B: Cum a influențat/influențează Criza Pandemică activitatea dumneavoastră?

Anca Vescan: „Ne-am maturizat profesional foarte mult în cei peste 22 de ani, iar provocările legate de probleme de comunicare sau încredere au fost depășite în urmă cu mulți ani. Longevitatea relațiilor cu clienții noștri sunt un motiv de mândrie și tocmai aceste parteneriate trainice ne-au făcut să nu fim foarte afectați de pandemia de Covid.

Suntem conștienți că suntem într-o perioadă de tranziție și că o schimbare a paradigmei de business a început deja. Anticipăm cum va arăta piața în următorii ani și am început să luăm măsuri pentru a ne asigura că ne vom adapta noilor condiții. Este o certitudine faptul că această criză pandemică va lăsa efecte la nivel economic, însă spre deosebire de criza economică din 2008, acum avem o altă experiență în spate.

Pe de altă parte, întreaga echipă lucrează remote, iar lipsa interacțiunii de zi cu zi ne lipsește. Ne dorim să revenim la o nouă normalitate cât mai curând, iar până atunci ne folosim de platformele online pentru ca să ne vedem, să interacționăm cât mai mult și să facem tot ce putem să rămânem o echipă sudată.”

C&B: O întrebare cu care insistăm la fiecare interviu: ce sfat/sfaturi aveți pentru cei aflați la început sau  indeciși?

Anca Vescan: „Să aleagă ce le place și li se potrivește din multitudinea de oportunități de acum. Și dau un exemplu: vreau să ajut oamenii să se însănătoșească, dar am fobie de sânge sau nu pot să văd suferință; totodată sunt bun la programare. Pot să devin un informatician care să lucreze în companii ce dezvoltă produse pentru industria medicală.

Să nu le fie frică de eșec. Din greșeli învățăm mai mult decât din cărți. Important este să nu le repetăm și să știm să ni le asumăm.

Să continue să fie curioși și să învețe tot timpul.

Să construiască cu răbdare atât o afacere, cât și o carieră.

Să fie conștienți că trebuie să facă și sacrificii. Scopul însă nu scuză mijloacele, deci să spună un nu hotărât compromisurilor majore și să continue să creadă cu tărie în visul lor.”

C&B: Cum se văd societatea românească și mediul de business din poziția dumneavoastră?Anca Vescan: „Suntem pe un drum bun. Societatea românească este încă una în formare, care acum începe să redescopere adevăratele valori, îngropate și murdărite de anii nebuni post revoluție. Când vom trata cu respect aproapele nostru și munca cinstită, ne vom fi vindecat definitiv ca societate. Iar într-o societate sănătoasă, afacerile și carierele nu pot decât să înflorească.”

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.