sâmbătă, iulie 13, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriAmbasadorul Suediei, Anneli Lindahl Kenny, a inaugurat prima Cameră de Comerţ şi...

Ambasadorul Suediei, Anneli Lindahl Kenny, a inaugurat prima Cameră de Comerţ şi Industrie Româno-Suedeză din România

Ambasadorul Suediei în România, Anneli Lindahl Kenny, a inaugurat, joi, la Cluj-Napoca, prima Cameră de Comerţ, Industrie şi Agricultură Româno-Suedeză Regio din România, diplomatul spunând că se bucură de dezvoltarea afacerilor bilaterale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Anneli Lindahl Kenny a declarat, joi, la Cluj-Napoca, la inaugurarea Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Româno-Suedeză Regio, că se bucură că acest eveniment a avut loc la Cluj-Napoca.

„Mă bucur că sunt prezentă la inaugurarea Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Româno-Suedeză Regio şi că acest eveniment are loc la Cluj-Napoca. Suntem bucuroşi de dezvoltarea afacerilor bilaterale. Urez succes noii Camere de Comerţ”, a spus ambasadorul suedez.

Preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Româno-Suedeză Regio, Anca Ciubăncan, a declarat la rândul său că scopul înfiinţării noii instituţii este promovarea firmelor româneşti în Suedia şi atragerea de investitori suedezi în România.

„Ne propunem să dezvoltăm şi proiecte sociale, în Suedia o problemă destul de mare este cea a romilor şi încercăm şi integrarea lor în România. Un alt scop al Camerei este şi acest lucru. Noua Cameră de Comerţ, Industrie şi Agricultură Româno-Suedeză este prima de acest fel din România şi în perioada următoare vom deschide filiale în Bucureşti, în septembrie, apoi în Timişoara şi Iaşi. Noua Cameră are, deocamdată, un număr de 12 membri fondatori”, a spus Ciubăncan.

La manifestare au participat, printre alţii, preşedintele Grupului Parlamentar de Prietenie România-Suedia, senatorul Alexandru Cordoş, preşedintele Comisiei de Politică Externă a Senatului, Petru Filip, parlamentari, oficialităţi locale şi judeţene, oameni de afaceri.

În zona Clujului funcţionează peste 60 de companii suedeze.

 

Sursa: Mediafax

Sursa: swedenabroad.com

 

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).