sâmbătă, iulie 20, 2024
spot_imgspot_img
AcasăBusinessCu Alexandru Sandu, director general ASRECOVER, despre importanța recuperărilor

Cu Alexandru Sandu, director general ASRECOVER, despre importanța recuperărilor

Alexandru Sandu este unul dintre antreprenorii români cu o expertiză amplă în lucrul cu alte companii, dobândită prin experiența de peste 13 ani ca director general în cadrul ASRECOVER. A reușit astfel să dezvolte un brand de renume în industria recuperărilor de creanțe, care ajută și în ziua de astăzi mii de societăți comerciale să își mențină finanțele în ordine și să își ducă activitatea la cel mai înalt nivel.

C&B: Vă rog să faceți o descriere sau să definiți activitatea dumneavoastră!

Alexandru Sandu: Domeniul meu principal de activitate, cel al recuperărilor de creanțe, este un serviciu din ce în ce mai apreciat de companii, mai ales în ultimii 2 ani, care au reprezentat o perioadă dificilă pentru companiile din România, prin prisma contextului pandemic și a situației tensionate la nivel mondial, care are și repercusiuni economice.

Practic, ASRECOVER este acolo în momentele cele mai importante pentru sănătatea financiară a unei companii – atunci când trebuie încasate facturile. Și cum mediul de business este unul imprevizibil, nu de puține ori se întâmplă ca antreprenorii români să nu mai primească banii promiși de clienții lor.

Situațiile sunt multe, de la refuzul de a răspunde la telefon sau mail-uri, la amânarea constantă a plăților, până la momentul critic. Echipa profesionistă pe care am format-o de-a lungul timpului și care conține avocați, juriști și specialiști în negociere, intervine și reușește de fiecare dată să recupereze banii clientului. Dacă inițial discuțiile pornesc pentru o soluție agreată de comun acord, și ținta este recuperarea creanțelor pe cale amiabilă, echipa este pregătită să își reprezinte clienții și în instanță, recuperând datoria pe cale judiciară.

Însă, deși recuperările de creanțe sunt activitatea principală desfășurată la ASRECOVER, expertiza noastră nu se oprește aici. Am văzut oportunitatea de a dezvolta activitatea și spre recuperările din leasing, recuperările de creanțe de la asiguratori, recuperarea despăgubirilor din accidente rutiere, executări silite sau reprezentare judiciară a clienților lor.

C&B: Cum sună povestea afacerii dumneavoastră? De ce acest domeniu?

Alexandru Sandu: Povestea afacerii mele începe în 2009, după 2 ani petrecuți ca manager al departamentului de colectare într-o altă companie. Am văzut cum se desfășurau lucrurile în compania în care lucram la momentul respectiv, am identificat proceduri și programe care aveau rolul de a profesionaliza activitatea, însă nu le-am putut implementa. Părerea mea este că această activitate necesită ca totul să fie făcut la superlativ, fin și profesionist. Așa s-a născut ASRECOVER, din dorința mea de a duce totul cât mai aproape de perfecțiune, lucru pe care am decis că nu-l puteam face decât pe cont propriu, alături de o echipă cu aceleași idealuri.

De atunci și până în prezent, compania s-a dezvoltat constant. Componența echipei a fost în continua perfecționare și rezultatele noastre ne-au adus tot mai mulți clienți.

Astăzi, ASRECOVER a atins performanța de a se număra printre marii jucători în piața de recuperări creanțe, și nu numai.

Pe lângă asta, cred că ambiția mea de a face cât mai multe lucruri și de a dezvolta cât mai multe proiecte noi, m-a făcut ca în 2017 să pornesc o firmă de construcții, care a condus la crearea unui proiect rezidențial 3 ani mai târziu. În paralel, am mai dezvoltat o companie care acordă credite pentru leasing auto, ipotecar sau de nevoi personale.

C&B: Care erau viziunile dumneavoastră în copilărie/adolescență și care sunt acum?

Alexandru Sandu: În adolescență am fost întotdeauna adeptul excelenței, o viziune pe care am păstrat-o până în prezent și cred eu că am reușit să o implementez și în modul de lucru al echipei ASRECOVER.

Tot din adolescență vine și ambiția de a fi independent, lucru pe care l-am mai întâlnit în rândul oamenilor de afaceri pe care îi cunosc. Am început să îmi câștig primii bani la o vârstă fragedă și am visat mereu să nu depind de un șef, ci să fiu eu un lider capabil, care să își ajute oamenii să devină cea mai bună formă a lor.

O schimbare în mentalitate față de adolescență cred că a fost legată de rolul banilor în viața mea. Dacă în adolescență totul se rezuma la câștigul financiar, acum pun mult mai mult preț pe oamenii din jurul meu. Sunt înconjurat în permanență de oameni din echipa mea și îmi găsesc fericirea mai degrabă în a-i deservi pe ceilalți, în timp ce banii au devenit doar o unealtă pentru a atinge un grad ridicat de confort.

C&B: Cum a influențat/influențează Criza Pandemică activitatea dumneavoastră și ce concluzii au rezultat?

Alexandru Sandu: Cred că noi am fost printre puținele afaceri pe care criza pandemică le-a avantajat, lucru care se întâmplă și în prezent. Probabil am fi putut să fim și dezavantajați, dacă priveam lucrurile diferit, însă la noi la sediu a fost mereu o atitudine pozitivă.

Desigur, am fi putut să ne lamentăm și să spunem că lipsa activității multor societăți comerciale ne va afecta cumplit. Deși a fost parțial adevărat, noi ne-am poziționat oferta ca fiind un serviciu cu atât mai important, cu cât există riscuri mai mari ca debitorii să întârzie cu plata facturilor sau să nu le mai plătească deloc.”

Faptul că am ales să ne poziționăm pe piață ca un serviciu necesar în perioadele incerte pentru mediul de afaceri, a constituit un avantaj până în momentul de față. Din 2020 și până astăzi, afaceriștii români nu au trecut prin cele mai prospere perioade, fie că vorbim despre pandemie, inflație mare sau război la granițele țării, așadar serviciile oferite de ASRECOVER și companiile adiacente au fost la mare căutare.

C&B: Ce sfat/sfaturi aveți pentru cei aflați la început sau indeciși?

Alexandru Sandu: Sfatul meu pentru cei aflați la început de drum este: încercați să faceți lucrurile ca la carte! În ziua de astăzi există nenumărate afaceri, în orice domeniu, deci competiția este în continuă creștere. Cred cu tărie că motivul pentru care ASRECOVER a rezistat și continuă să performeze este pentru că ne-am făcut treaba de fiecare dată cu profesionalism și am format relații de durată cu clienții noștri. Fără a te diferenția prin calitatea serviciilor prestate sau a produselor vândute, șansele de reușită într-o piață de aglomerată sunt minime.

Pentru cei indeciși, sfatul meu ar fi să încerce, pentru că așa vor ști cu adevărat dacă ideea lor este într-adevăr bună, sau una sortită eșecului. Desigur, să își asigure baza teoretică necesară, să își cunoască afacerea de la un capăt la altul și să o testeze cât de mult cu putință înainte de lansare și înainte de investiții consistente. Să evite să rămână doar în zona de teorie, pentru că astfel nu vor reuși niciodată să se decidă asupra afacerii care li se potrivește.

C&B: Vă rugăm să oferiți o definiție proprie pentru societatea, afacerile și carierele din România!

Alexandru Sandu: Definiția mea pentru societatea românească și pentru mediul de afaceri din România este: “o mare de oportunități, prea slab valorificate de oamenii cu potențial”. Din punctul meu de vedere, România este un paradis pentru noile afaceri. Comparativ cu vestul Europei, pentru a porni o afacere la noi în țară, ai nevoie de mult mai puține resurse financiare.

Așadar singura condiție pentru a reuși ca antreprenor la noi în țară este să ai curaj și să fii consecvent – să faci lucrurile cu simț de răspundere. Există mulți oameni de afaceri care nu acționează astfel, însă rezistă pe piață doar pentru că cei cu adevărat serioși au această teamă de a începe. De aceea le recomand încă o dată să depășească frica și să pună în practică lucrurile la care s-au gândit o perioadă îndelungată de timp.

C&B: Ce considerați o adevărată victorie în activitatea dumneavoastră?

Alexandru Sandu: Sunt multe, însă aș vrea să cred că cea mai mare este atunci când cei de la care am recuperat bani ne devin clienți și ne felicită pentru modul profesionist în care ne-am făcut treaba, fără să producem traume și fără să-i tratăm drept ”infractori”, așa cum fac mulți dintre competitorii noștri. Ne-am asumat un rol delicat, însă foarte important și numai atitudinea corectă poate să aducă respect și apreciere.

Cu acceptul dumneavoastră, aș încheia cu un îndemn către antreprenorii care au în activitatea lor nevoie de serviciile noastre: Cu cât realizați mai repede că aveți nevoie de serviciile noastre (la general, nu neapărat ale ASRECOVER) cu atât stresul și riscurile afacerii dumneavoastră sunt mai mici.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).