vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriAflă ce aplicații pentru mobil folosesc antreprenorii români, care sunt motivațiile care...

Află ce aplicații pentru mobil folosesc antreprenorii români, care sunt motivațiile care au dus la alegerea lor și care sunt surprizele.

Am chestionat 30 de antreprenori români cu privire la aplicațiile cele mai folositoare descarcate de ei pe smartphone-ul personal. Mai jos, etalarea acestora și motivațiile care au dus la fiecare alegere.

Waze

Waze este aplicația software de navigație GPS cea mai folosită pentru a ajunge la birou, a merge la întâlniri și pentru reîntoarcerea acasă. Funcționează pe smartphone-uri și tablete care au suport GPS. Acesta oferă informații de navigare pas cu pas și timpi de călătorie și detaliile traseului furnizate de utilizatori, în timp ce descarcă informații care depind de locație printr-o rețea de telefonie mobilă. Și-a dovedit eficiența și este un reper important. Uneori, dau vina pe ea pentru estimarile de timp date pentru întâlniri sau obligații J)

WhatsApp

Dezvoltatorul  WhatsApp ne asigură că vom primi mesaje rapide, simple și securizate și vom putea apela gratuit *, disponibil pe telefoanele din întreaga lume. Iși ia totusi rezerva ca undeva sau cândva o sa taxeze unele servicii. Foarte probabil pentru a evita unele situații sau exagerări. Sau poate le vom utiliza atât de mult încât vom ajunge să le și plătim… cu plăcere. Cei cu care am discutat se folosesc intens de această aplicație pentru discuții și ședințe. De asemenea, mulți dintre ei comunica intern prin grupuri tematice sau de lucru pe un anumit subiect sau direcție strategică.

Olx

Aplicația celui mai mare și mai cunoscut portal de anunțuri din România pare să reprezinte un element important pentru antreprenori. Cei mai mulți folosesc informațiile din aplicație pentru a se ghida în vânzări, achiziții sau pentru a se juca cu nervii concurenților (le fac propuneri cu mult sub valoarea de vănzare, pentru a afla prețurile lor de achiziție). De asemenea, este un important canal de vânzare sau promovare, chiar și pentru ei.

Scanbot

Scanbot este cea mai bună aplicație de scanare mobilă pentru documente și coduri QR. Creați scanări PDF sau JPG gratuite, de înaltă calitate, cu doar o atingere. Trimiteți fișiere prin e-mail sau fax. Încărcați-le în iCloud Drive, Box, Dropbox, Evernote și alte servicii cloud. Scanbot împachetează toată puterea unui scaner desktop într-o mică aplicație de scanare! CARACTERISTICILE SCANBOT standard:  Scanați, trimiteți și mai mult gratuit cu aplicația scanerului; Scanați fișiere PDF sau JPG de calitate premium cu o rezoluție de 200 dpi sau mai mare; Fax: puteți trimite documentele ca fax direct de la Scanbot!;Integrarea în cloud: unitatea iCloud, Dropbox, Google Drive și alte servicii cloud; Scanare coduri QR: adrese URL, contacte, numere de telefon etc.; Rapiditate rapidă: detectarea automată a margini și scanarea; Scanați documente single și multi-pagini; Puteți îmbunătățiți scanările, aplicați filtre de culori, în tonuri de gri sau alb-negru cu optimizare automată; Puteți să trimiteți prin e-mail un e-mail și tipăriți fluxurile de lucru. Este ușor de utilizat. Mai există și variante cu funcții și beneficii suplimentare, însă pentru care se percepe o taxă de cca 35 lei.

Analytics

Este extensia soft-ului Google pentru a te informa despre traficul site-ului tau. Îti oferă detalii complete despre vizitatori, durată, interese și alte informații extrem de utile pentru a supraveghea bunul mers al afacerii tale. De asemenea, ne ajută să purtăm o discuție constructivă cu angajații și colaboratorii care răspund de trafic, SEO sau alte obiective legate de site-ul nostru.

Star taxi și Clever

Sunt cele mai cunoscute aplicații pentru comenzile de taxi. Dacă nu sunteți din București sau orasele în care acționează aceste aplicații, trebuie să folosiți aplicațiile similare indicate de telefonul dumneavoastră. Reprezintă o siguranță și un bun control asupra comportamentului taximetriștilor. Orice sesizare din parte dumneavoastra este dur gestionata de dezvoltatorii aplicațiilor. Sunt recomandate pentru situațiile în care destinația dorită nu ne ofera locuri comode, sigure sau suficiente pentru mașina personala sau de serviciu. Cei intervievați au spus că le este mai comod și evita astfel situațiile neplăcute (oboseală, stres, vorbit la telefon sau folosirea constructivă a timpului dedicat deplasărilor)

Facebook, Messenger, Facebook page și Linkedin

Cele trei aplicații ale Facebook sunt extrem de importante, daca folosiți intens aceasta platformă socială pentru promovare și comunicare. Aflate pe mobilul tau, înseamnă că știi în timp util și poți reacționa dacă se întâmplă ceva. Statisticile spun că cele mai multe feedback-uri sunt date pe facebook, deci o să stii ce fac oamenii tăi și cum gestionează situațiile delicate. De asemenea, platforma profesională Linkedin câștigă zilnic teren. Este folosită, pe lângă comunicarea în business, pentru sfaturi  și găsirea de contacte utile.

Sănătate, Pacer și Sweatcoin

Trebuie să recunoaștem că aceste aplicații sunt surprizele investigației nostre. Se pare că tendința este să existe un control asupra activităților de relaxare și minime eforturi pentru sănătate (mișcarea simplă). De la 5000, până la 10-15 000 de pași pentru fiecare zi, sunt obiective pe care antreprenorii români par să le controleze.  Dacă vorbim de Sweatcoin, putem avea și o mică afacere singuri sau în comun cu prieteni și familie. J)

Tu câți pași faci în fiecare zi?

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).