vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăBusinessAdriana Cocîrţă, owner-ul companiei Nomade Communication: „Antreprenoriatul mi-a oferit oportunitatea de a...

Adriana Cocîrţă, owner-ul companiei Nomade Communication: „Antreprenoriatul mi-a oferit oportunitatea de a îmbina dorințele din copilărie cu pasiunile din prezent.”

Sunt Adriana Cocîrţă, un antreprenor pasionat de comunicare și PR cu experiență de peste 10 ani în domeniu, owner-ul companiei Nomade Communication. Fiecare zi la birou este diferită de toate celelalte, acest lucru datorându-se activităților și schimbărilor constante care au loc în domeniul în care lucrez, dar și în cele ale clienților noștri. Dinamica se dublează și de responsabilitățile zilnice ale unui antreprenor. Constantele se rezumă la conceperea strategiilor de comunicare care să se alinieze obiectivelor generale de afaceri, întâlnirile cu clienții, coordonarea activităților și evaluarea rezultatelor. În egală măsură, mă asigur că pe baza rezultatelor, îmbunătățim strategiile implementate pentru a-i sprijini pe clienții noștri în atingerea obiectivelor de business.

Cariera mea a început în anul doi de facultate, atunci când am decis să urmez specializarea Comunicare și Relații Publice, întrucât eram convinsă că mi se potrivește cel mai bine. După câțiva ani de experiență profesională dobândită în departamentele de comunicare ale unor companii, am decis că este momentul să fac următorul pas: antreprenoriatul.

Astfel, în 2016 a apărut Nomade – agenție de comunicare și PR – iar de atunci, alături de întreaga echipă, realizăm strategii integrate de comunicare, implementăm tactici creative în social media, în digital marketing sau în relația cu mass- media, evaluăm constant rezultatele obținute și ne asigurăm că fiecare client primește toată atenția și dedicarea noastră.

Îmi place foarte mult ce fac și mă entuziasmează

 În copilărie mi-am dorit să fiu profesoară și să am posibilitatea de a le vorbi oamenilor, iar în adolescență voiam să fiu jurnalist și scriitor de proză. Din fericire, am putut să le transform pe toate în realitate: îndeplinesc „predatul” și vorbitul în public prin workshop-urile, seminarele, cursurile și intervențiile mele în anumite conferințe; scriitor de proză am fost în adolescență – cu un volum de nuvele publicat, iar jurnalismul îl practic, într-o anumită manieră, prin comunicatele de presă realizate și prin legătura constantă cu cei din redacțiile diverselor ziare și reviste.

Viziunea de acum nu s-a schimbat prea mult de cea de atunci – aș putea spune că sunt consecventă în acest sens – și nu văd vreo schimbare majoră la orizont pentru că îmi place foarte mult ce fac și mă entuziasmează în fiecare zi.

Perseverența și determinarea îi vor ajuta să ajungă acolo

Tinerilor care vor să înceapă o carieră în comunicare și PR le spun să urmeze acest curs doar dacă meseria îi face să se simtă împliniți. Dacă nu, atunci să folosească introspecția pentru a descoperi care este meseria potrivită pentru ei. De asemenea, să lucrezi în domeniu nu este mereu ușor sau simplu, de aceea îi încurajez să nu se simtă descurajați când trec printr-o perioadă mai aglomerată. Perseverența și determinarea îi vor ajuta să ajungă acolo unde visează.

Dublez intuiția de raționament și gândire logică

Nu am mai trecut de mult timp printr-un conflict între rațiune și simțire. Din fericire, am învățat să îmi dublez intuiția de raționament și gândire logică astfel încât să îmi pot urma intuiția având o bază justificată, pe care să îmi pot construi apoi modalitatea de a-i convinge și pe ceilalți să mă urmeze în decizia luată.

O carieră în țară este acum o oportunitate minunată

Desigur, nu mă aflu în postura de a oferi o axiomă care să le cuprindă pe toate. Societatea din România se află într-o etapă de tranziție și de scoatere la iveală a valorilor culturale, a intelectualilor tineri și a profesioniștilor.

Să faci business în România este un roller coaster, însă cred că un antreprenor își poate folosi inteligența, determinarea și perseverența pentru a reuși. Avem câteva exemple de oameni de afaceri români care au construit companii excepționale traversând momente și mai dificile decât acesta. Dacă ei au reușit, nu văd niciun motiv pentru care noi – cei care am început de curând – nu am putea face la fel.

Să îți construiești o carieră în țară este acum o oportunitate minunată deoarece, din cauza deficitului de personal, orice angajator va aprecia și va răsplăti un angajat serios și care își dorește să se dezvolte. Așadar, acesta este terenul perfect pentru oameni ambițioși și profesioniști, întrucât pot ajunge să își îndeplinească obiectivele profesionale mult mai repede decât era posibil în urmă cu 10 ani.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).