duminică, septembrie 8, 2024
spot_imgspot_img
AcasăSpecial Guest7 adevăruri despre antreprenoriat și România unită

7 adevăruri despre antreprenoriat și România unită

La 101 ani de la România Unită și după aproape 6 ani de antreprenoriat, am căzut pe gânduri. În opinia mea, antreprenoriatul este cea mai bună decizie luată în această direcție. A fost de departe cea mai provocatoare etapă din viața mea, sub a cărui presiune s-a format un om mai bun și o spun cu toată modestia unui om care trăia într-o “bulă”, în confortul unei multinaționale.

Bianca anilor 2012 era predominant masculine, în stilul de conducere, egoistă, competitivă de dragul performanței, focusată și intensă în abordare. Bianca anilor 2019 este feminină în stilul de conducere, este diplomată în abordare, este temperată și preferă unitatea și munca de echipă, însă la fel de competitivă pentru comunitate de data aceasta, nu doar pentru ea.

Peste 1,3 milioane de oameni activează, în prezent, în economia românească, în calitate de acționari la o firmă, mai mulți cu aproape 50.000 față de aceeași perioadă a anului trecut, arată un studiu realizat de Frames și TrainYourBrain.

Potrivit datelor statistice, cele 914.415 firme aflate în activitate (fără firme în insolvență, faliment, lichidare etc.) aveau în total 1.345.137 de acționari, la finalul primelor 10 luni din 2018.

Analiza arată, totodată că, față de 2013, numărul acționarilor a crescut cu 216.247, un semn că tot mai mulți români au decis să se implice în afaceri în acești ani.
Interesant este că numărul femeilor implicate în business a crescut proporțional și semnificativ în ultimii ani, mai mult decât cel al bărbaților. Spre comparație, față de 2013, numărul femeilor a crescut cu peste 100.000, la 408.097. Și implicarea lor, ca varietate de business-uri, s-a extins foarte mult și chiar a ajuns să domine zone precum asistența socială, servicii și sănătate, cu procente între 52% și 63%, potrivit Frames.

Și noi, la Elite Business Women, am simțit asta – am creat cel mai mare Club de Afaceri Feminin din România cu prezență internațională, EBW www.ebw.business.

7 adevăruri despre antreprenoriat și România unită:

1. Acțiunea masivă este soluția pentru anxietatea în afaceri. Da sau Nu va fi clar după acțiune masivă.

2. Totul pare imposibil, până când este realizat de către cineva. Oamenii vor proiecta limitările lor asupra ta, involuntar desigur. Asigură-te că ai în vedere acest detaliu atunci când soliciți sfaturi.

3. Dacă planul A nu funcționează, există încă cel puțin 30 de alte opțiuni. Google practice spune că 40% din obiective nu vor fi îndeplinite, astfel încât să nu te sperii dacă nu reușesc o parte dintre obiectivele tale.

4. Să ceri de la ceilalți performanță, implicare, loialitate, nu este suficient, TU trebuie să faci asta primul. Leading by example este noua dimensiune a leadership-ului secolului 21. De aceea nu reușim să ținem oamenii aproape!?

5. Doar 1% din oameni sunt dornici să  facă lucrurile să se întâmple indiferent de provocări, de sacrificii sau de resursele disponibile.

6. Victima Copy Paste este un semn bun – ceea ce faci este valoros și dictează trendul!. Suntem datori să evoluăm, așadar este minunat să fii copiat!

7. România Unită –  o lecție învățată cu greu pentru că este împotriva curentului și a societății bazate pe “consum” și nu pe unitate sau reciprocitate: Reușești să păstrezi doar ceea ce oferi – Universul funcționează cu legea compensației, dacă oferi fără atașament față de actul în sine sau persoana căreia îi oferi sau de rezultat, vei primi înzecit. Dar din dar se face rai, vorba românului.

 La mulți ani, România! La 101 ani, mai mult ca oricând, trebuie să învățăm lecția Unității!

Bianca Tudor, antreprenor, astăzi pentru “România antreprenorială” la 101 ani de la Marea Unire.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).