sâmbătă, iulie 13, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriAcţiunile europene au crescut vineri şi au acoperit jumătate din pierderea post-Brexit

Acţiunile europene au crescut vineri şi au acoperit jumătate din pierderea post-Brexit

Acţiunile europene au crescut, reuşind să acopere peste jumătate din pierderile suferite în urma votului pentru Brexit, scrie Bloomberg.

Indicele Stoxx Europe 600 a adăugat 0,5% în Londra, reuşind să recupereze după ce ministrul Justiţiei din Marea Britanie, Michael Gove, favoritul la cursa pentru ocuparea poziţiei actuale ale premierului Cameron, a spus că mecanismul formal pentru părăsirea Uniunii Europene nu va fi declanşat anul acesta. După două zile de pomină de după votul pentru Brexit, acţiunile au avut parte de pierderi majore.

Băncile au reuşit să revină astăzi pe câştiguri, după ce Banca Angliei a anunţat că doreşte o reducere a cerinţelor de capital pentru bănci săptămâna viitoare. Standard Chartered şi Barclays au crescut cu peste 2%.

Euro Stoxx 50 a crescut cu 0,77%, în timp ce indicele bursei din Londra FTSE 100 a urcat cu 1,15%, iar indicele bursei din Frankfurt a crescut cu 0,90%. Indicele bursei din Paris a avut de asemenea o creştere de 0,92%.

 

Sursa: Mediafax

Sursa foto: Pixabay

 

 


 

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).