vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăRomani in Lume19 ani de când Dumitru Popescu a înființat ARCA

19 ani de când Dumitru Popescu a înființat ARCA

Acum 19 ani, în 1998, Dumitru Popescu a înființat ARCA (Asociația Română pentru Cosmonautică și Aeronautică) împreună cu un grup de studenți, sub forma unei organizaţii non-guvernamentale. Proiectantul român a reprezentat această asociație la evenimente majore ale X Prize Foundation, coordonând apoi zborurile Misiunilor 1 și 2, precum și testele la sol. Complexele lansate în cadrul Misiunilor 1 și 2 au ajuns pentru prima dată în stratosferă. Împreună cu acelasi grup de stundenți, a construit rachetele Demonstrator 2 și 2B, apoi Orizont și Stabilo.

ARCA
Haas 2CA. Credit: ARCA

Dumitru Popescu a părăsit meleagurile românești, în 2014, pentru a se muta în New Mexico (SUA), unde ARCA a devenit Arca Space Corporation, focusându-se pe dezvoltarea de produse şi tehnologii cu aplicatii comerciale, precum plăci zburătoare și drone. Cel mai cunoscut produs este placa zburătoare ArcaBoard, ce poate fi comandată online la prețul de 14.900 de dolari.

 

 

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).