vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăRecomandariVEM Proiect Lighting are grija de iluminatul in scoli si institutii medicale

VEM Proiect Lighting are grija de iluminatul in scoli si institutii medicale

Evenimentul ILUMINAT PROFESIONAL FABRICAT IN ROMANIA al fabricii VEM Proiect Lighting, care a avut loc pe 17 mai 2016, a adus în discuție problema sistemelor de iluminare din școlile și instituțiile medicale din România și importanța acestora în eficiența celor care întreprind activități specifice în aceste instituții.

Preocupată de furnizarea unor sisteme de iluminat conforme cu cerințele instituției în care sunt instalate, compania vizează în special, instituțiile educaționale și medicale, dar și companii din România, susținând că, în urma unor studii, s-a descoperit că eficiența angajaților, a școlarilor și a medicilor poate fi influețată de modul în care este iluminată încăperea în care își desfășoară activitatea. “Ori, este un fapt cunoscut de toată lumea că școlile din România au din proiectare carențe majore în ceea ce privește acustica, ventilația și iluminatul”, explică Viorel Niculae, administrator al VEM Proiect Lighting.

“În ceea ce privește standardele de iluminat pentru spațiile de învățământ și medicale, am demarat un proces educațional prin care oferim consultanță gratuită pentru instituțiile și persoanele împuternicite să decidă o serie de schimbări în aceste zone. Și aici vorbim despre necesitatea unei racordări la standardele de calitate și eficiență de nivel european, la fel cum se întâmplă în cazul termoizolării blocurilor, doar că în cazul iluminatului ar trebui să avem în vedere, în primă fază, doar o parte din instituțiile publice. Poate părea incredibil, însă studiile arată că atât eficiența actului educațional, cât și a celui medical poate fi influențată în mod radical de calitatea iluminatului interior. Ori, este un fapt cunoscut de toată lumea că școlile din România au din proiectare carențe majore în ceea ce privește acustica, ventilația și iluminatul”, explică Viorel NICULAE.

Principalele proiecte de iluminat finalizate de VEM în 2016 sunt Unitățile de Primiri Urgențe Suceava și Onești, Centrul logistic Nemo Curier, Metropolis Center, Fabrica de textile medicale Arad, școlile Agârbiceanu și Eminescu din Cluj.

VEM Proiect Lighting are în portofoliu în acest moment peste 2400 de modele de aparate de iluminat, iar capacitatea de producție este de 1000 unități pe zi. Aceste produse sunt destinate iluminatului comercial (retail mic, mediu, hypemarket-uri și mall-uri), zonelor industriale, iluminatului stradal, pentru spații de birouri și, nu în ultimul rând, sectorului rezidențial.

O altă deficiență identificată de specialiștii VEM este legată de felul în care sunt iluminate spațiile de birouri în prezent. Angajatorii care urmează să ocupe acele spații ignoră soluțiile de iluminat, iar dezvoltatorii nu au interes în promovarea unor sisteme de calitate ridicată.

Compania VEM Proiect Lighting  este parte a grupului de firme MENATWORK specializat în producția, comerțul și montajul materialelor și instalațiilor pentru construcții, grup care și-a început activitatea în România din 1994. VEM Proiect Lighting a obținut în aprilie 2016 certificarea ISO 9001:2008.

Pe langa aceste proiecte, compania va investi anul acesta 300.000 de euro intr-un nou utilaj cu taiere ultramoderna care va creste flexibilitatea in ceea ce priveste productia aparatelor de iluminat personalizate. “Aceasta investitie se adauga la cei 500.000 de euro directionati din 2013 pana in prezent in reutilare si optimizarea fluxurilor de fabricatie”, precizeaza Viorel Niculae.

In prezent, VEM Proiect Lighting are peste 2400 de modele de aparate de iluminat, o capacitate de productie de 1000 de unitati de pe zi, iar produsele sunt destinate iluminatului comercial, zonelor industriale, iluminatului stradal, sectorului rezidential si pentru spatii de birouri.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).