sâmbătă, iulie 20, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriUn nou deadline pentru prima secţiune din Magistrala 5

Un nou deadline pentru prima secţiune din Magistrala 5

Sorin Buşe a declarat că secţiunea de metrou dintre Râul Doamnei şi Eroilor va fi dată în folosinţă în al doilea semestru al anului 2017. Ministrul Transporturilor a fost prezent duminică la Ziua Porţilor Deschise la metroul Drumul Taberei, unde a vorbit despre Magistrala 5.

“Acest tip de eveniment este în premieră în România și am dorit ca cetățenii care au fost atât de mult și atât de greu afectați de trafic și de lucrări să poată vedea că se avansează. Să știți că nu era același ritm în iulie. În iulie nu am crezut că am fi putut să vedem ce vedem astăzi. S-au mobilizat foarte mult toți — și Metrorexul și Astaldi — și sunt impresionat de ritmul accelerat cu care lucrează și vă confirm data de finalizare pe care am agreat-o: semestrul 2 al anului viitor, deci pe undeva în noiembrie probabil a anului viitor.”, a declarat Sorin Buşe despre Magistrala 5.

Pentru început, pe Magistrala 5 vor circula trenuri pe care Metrorex le are deja în inventar, şi anume trenurile Bombardier achiziţionate în perioada 2000-2008. Aceste trenuri vor fi echipate corespunzător: instalațiile din trenuri trebuie să fie compatibile cu instalațiile de automatizare din calea de rulare. Dotarea garniturilor de metrou cu aceste echipamente moderne va costa minimum 10-15 milioane de euro şi vor fi mutate pe trenurile noi, după achiziţionarea lor.

 „Vor funcţiona trenuri pe care noi le avem în parcul nostru inventar, trenuri Bombardier care vor fi echipate corespunzător, aşa încât instalaţiile din trenuri să fie compatibile cu instalaţiile de automatizare din calea de rulare, urmând ca aceste echipamente să fie mutate pe noile trenuri odată cu finalizarea achiziţiei”, a explicat directorul general al Metrorex, Marin Aldea.

Traficul rutier în zona Eroilor va fi redeschis pe 15 decembrie, în urma consolidării structurii de sub râul Dâmboviţa.

Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (pasajul subteran Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, are o lungime totală de 7 kilometri, 10 staţii şi un depou. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 3,12 miliarde de lei cu TVA.

Conform proiectului, M5 este împărţită în 3 secţiuni. Prima, Râul Doamnei – Eroilor, va fi inaugurată la finalul lui 2017, a doua, Eroilor – Piaţa Iancului, are data estimată de finalizare în anul 2023, iar cea de-a treia, Piaţa Iancului – Pantelimon, în anul 2028.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).