vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăCareersTheona Balan, trainer și speaker motivațional - "Cel mai important este să...

Theona Balan, trainer și speaker motivațional – „Cel mai important este să trăim cu bucurie momentele de pe drumul care ne poartă până la împlinirea visurilor noastre.”

Theona Balan este trainer, autor, coach și speaker motivational. Este cunoscută drept autoarea cărților “Femeia De Succes – Călătoria ta, de la prăpastie la fericire”, “Esenta Feminină” și ”Atrage ajutorul Divin” unele dintre cele mai bine vândute cărți de dezvoltare personală pentru femei.

Faceți o descriere sau definiți activitatea dumneavoastră!

Sunt pasionată de tot ce înseamnă dezvoltare personală, spirituală, fizică cuantică și descoperirea puterii noastre interioare. Toată activiatea mea se învârte în jurul acestor subiecte. Scriu, pentru mine, dar și pentru cei care au nevoie să reînceapă să creadă că pot trăi mai bine, mai frumos, mai împlinitor. Ofer sedințe de consiliere individuale, dar și de grup. Obișnuiam să organizez cursuri și tabere pentru femei, dar bineînteles, în ultima perioadă toate s-au mutat online.  Acum 11 ani am lansat prima mea carte: „Femeia de succes – Călătoria ta, de la prăpastie la fericire” urmată fiind de alte două menționate mai sus. Acum lucrez la cea de-a patra carte și la un alt material supriză pe care abia astept să îl lansez.

Cum sună povestea carierei sau afacerii dumneavoastră?

Nu am plănuit să ajung aici, nici măcar nu credeam că am înclinație către acest domeniu de activitate, dar viața, prin obstacolele și lecțiile sale, ne aduce exact acolo unde ne e locul. Trebuie doar să fim deschiși și receptivi la semnele pe care ni le dă.

Am iubit, am trăit intens, m-am lăsat dusă de val și m-am îndrăgostit, m-am grăbit către altar crezând că el este cel cu care vreau să îmi petrec tot restul vieții. Am devenit mama unui băietel, David, care este comoara mea cea mai de preț, iar apoi am trăit multe dezamăgiri într-un timp foarte de scurt, dezamagiri care s-au împletit cu toate neliniștile și fricile maternității.

În acele momente singura metoda pe care eu am găsit-o pentru a scoate la suprafață toate frământările și gândurile negre a fost să scriu. Scrisul a fost ca o terapie pentru mine și, ca să nu pierd ceea ce am scris, am urcat totul pe o platformă de blog gratuită fără să mă gândesc că cineva va avea să citească vreodată ceea ce scrisesem.

Dar, Universul e surprinzător și următoarea dată când am intrat am găsit zeci de mesaje de la femei care mă rugau să continui să scriu pentru că împreună ne va fi mai ușor.

Acela a fost primul moment în care m-am gândit că aș putea sa merg în această direcție. Apoi toate s-au aliniat și s-au legat frumos. Acum sunt convinsă că fiecare vine pe Pământ cu o misiune și că experiențele te poartă fără ca tu să îți dai seama, înspre această misiune.

“Este important să ne lăsăm purtați de chemările inimii, de semnele care ne apar, de calea ce ni se arată dacă suntem deschiși…”

Nu cred că există doar o singură cale de a-ți împlini misiunea. Modalitatea pe care eu am găsit-o pentru a dărui celor din jurul meu din experiențele mele a fost aceasta, dar dacă ești creativ poți găsi 1001 de alte căi pentru că ceea ce ai de dăruit să ajungă acolo unde trebuie.

Care erau viziunile dumneavoastră în copilărie/adolescență și care sunt acum?

Atunci când eram mai mică obișnuiam să mă iau după „turmă”, după ceea ce e în trend, după ceea ce e „de SUCCES”. Astfel am urmat profilul matematică – informatică la liceu și apoi Academia de Studii Economice, crezând că scopul suprem este să ajung în fruntea unei mari corporații din capitală. Acum însă am înteles că cel mai important și mai împlinitor este să traiesc cu bucurie momentele de pe drumul care mă poartă până la împlinirea visurilor mele. Acum nu îmi mai condiționez împlinirea sufletească de anumite „targhete”.

Vă rugăm să ne povestiți o întâmplare/experiență pozitivă și una negativă legată de activitatea dumneavoastră!

Unul din cele mai frumoase și intense momente din cariera mea a fost prima tabăra organizată, tabără la care au participat peste 30 de femei. Tabără în care am văzut schimbări miraculoase de la o zi la alta, schimbări la nivel mental si emoțional și apoi, automat și la nivel fizic.

O experiență care m-a lasat cu un gust amar a fost lansarea cărții „Esența Feminină”. Greșeala pe care am făcut-o atunci a fost că m-am ghidat după prea multe păreri exterioare și am uitat să îmi ascult intuiția. A iesit un ghiveci, care s-a vazut apoi atât la nivel de energie din sală cât și la nivel financiar: foarte mulți bani cheltuiți pe eveniment și prea puține cărți vândute.

O lecție pe care nu o voi uita toată viața mea.

Ce sfat/sfaturi aveți pentru cei aflați la început sau  indeciși?

Trăiesc în minte cu două întrebări care sunt un fel de baromentru pentru calitatea vieții mele și vi le voi împărtăși și vouă:

  1. „Dimineața când pleci de acasă, o faci cu bucurie?”
  2. „Seara când vii acasă, o faci cu bucurie?”

Aceste întrebări sunt o metodă simplă de a-ți analiza atât viața profesională cât și viața persoanală.

Dacă răspunsul este nu, vezi ce ai putea schimba.

Și până când vei putea schimba acele lucruri care te împiedică să ai ceea ce îți dorești, învață să te bucuri de viață și de drumul pe care îl faci până acolo.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).