luni, martie 4, 2024
spot_img
AcasăLife Style“The Simpsons” şi predicţiile pentru preşedinţia Americii

“The Simpsons” şi predicţiile pentru preşedinţia Americii

Cu toţii am văzut colajul cu personajul Trump şi realul Trump share-uit masiv în ultimele două zile pe reţelele de socializare. Ei bine, după 16 ani, se pare că într-adevăr animaţia “The Simpsons” a demonstrat că viaţa bate filmul.

“The Simpsons” au avut două producţii referitoare la Donald Trump: primul („Bart to the Future” – Bart înapoi în viitor) i-a prezis viitorul mandat, iar cea de-a doua („Trumptastic Voyage” – Călătoria trumptastică) a fost ca un răspuns al serialul după ce magnatul şi-a anunţat candidatura.

the simpsons
Sursă foto: Snopes

În primul episod, Lisa, sora lui Bart Simpson, personajul principat al serialului, devine prima preşedintă heterosexuală a Americii. Se specifică în episod că ţara devenise falită. Într-o cheie ironică şi comică, producţia de televiziune prezintă o Americă îngropată în datorii, aşa cum a rămas după presupusul mandat al lui Donald Trump.

„După cum știți”, se adresează Lisa echipei prezidențiale din Biroul Oval, „am moștenit o prăbușire bugetară de la președintele Trump”. Donald Trump investise în copii, fără a obţine însă decât „o generație de super-infractori super-puternici”. Totuşi, întâmplările nu se produc decât în imaginaţia lui Bart.

Producătorii şi-au dorit să-i îngreuneze cât mai tare imaginara şedere a Lisei la Casa Albă, fapt care a avut ca finalitate alegerea magnatului Trump ca predecesor al ei. Acesta părea cea mai logică alegere ca Statele Unite ale Americii să falimenteze complet.

„Ceea ce este important este că Lisa își începea mandatul prezidențial într-o perioadă în care America ajunsese la fundul sacului, acolo unde o lăsase fostul președinte Trump”, a susținut Dan Greaney, scenaristul episodului profetic. „Am dorit să o confruntăm pe Lisa cu probleme peste puterile ei (chiar dacă era președintele Americii) și astfel era necesar ca înaintea ei totul să meargă cât mai prost cu putință și de aceea ne-am gândit că Trump ar fi fost președintele perfect pentru a crea aceste probleme”.

the simpsons
Sursă foto: Tgcom24

Cincisprezece ani mai târziu, după ce Trump şi-a anunţat candidatura, producătorii au simţit nevoia unui răspuns. “Călătoria Trumptastică” este un scurtmetraj care ironinizează momentul în care personajul real Donald Trump a anunţat oficial că va candida. Mai mult, pe tot parcursul episodului, este ridiculizată padoaba sa capilară.

Luna trecută, creatorul serialului, Matt Groening, a declarat pentru The Guardian : „Am prezis că va fi preşedinte în 2000 – dar (Trump) era personajul cel mai absurd şi demn de ironie la care ne-am putut gândi la acea dată, iar acest lucru este încă valabil. Este ceva dincolo de domeniul pamfletului.”

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.