Tehnologia si-a avut lansarea la un festival de muzica electronica din Rusia, unde participantii nu au mai avut nevoie de telefoane mobile sau selfie-uri. Organizatorii au folosit un program de recunoastere faciala pentru a identifica trasaturile fetei si pentru a le trimite pozele direct pe smartphone-urile lor. Singurul lucru pe care participantii l-au avut de facut a fost sa trimita un selfie pentru a se inscrie.
Tehnologia care devine din ce in ce mai cunoscuta in domeniul IT este dezvoltata de NTechLab din Moscova. Artem Kukharenko si Alexander Kabakov sunt fondatorii firmei si sunt de parere ca preluarea algoritmului in mai multe domenii va avea, cel mai probabil, efecte pozitive, pornind de la facilitarea cautarilor politiei si terminand cu pozele din parcurile de distractie la care clientii vor avea acces mai repede.
Totusi, dezavantajul unei astfel de inventii este acela ca intimitatea la nivel global a cetatenilor poate fi pusa in pericol daca aplicatia va ajunge la cetatenii obisnuiti. Producatorii intentioneaza sa vanda aplicatia unor firme de securitate de stat din Turcia sau China, pentru protectia cetatenilor.
Pentru persoanele care sunt ingrijorate cu privire la noua tehnologie, fondatorii aplicatiei au un mesaj: „Nu exista viata privata. Guvernul tarii in care locuiti va poate controla dupa informatiile pe care le obtine din smartphone-ul vostru”
Cei doi fondatori spera sa aduca firma la o valoare de 30 de milioane de dolari, prin produsul vandut pe care l-au prezentat deja la 400 de companii. NTechLab are 20 de angajati si se autofinanteaza.
Compania a devenit cunoscuta dupa ce in 2015 a invins echipa Google la MegaFace Challenge, reusind sa identifice celebritati dintr-un set de 1 milion de fotografii, cu o acuratete de 73,3%.
Facebook