vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăStiriTaxă nouă din 2019

Taxă nouă din 2019

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 74/2018, publicată deja în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 630 din 19 iulie 2018, se referă la garanţia ce va fi reţinută, în cazul achiziţiei produselor cu ambalaje primare reutilizabile.

Actul normativ adoptat de Guvern va intra în vigoare din 31 martie 2019. Valoarea în bani este de 0,5 lei/ambalaj.

Au mai fost adoptate legi privind deşeurile şi ambalajele, dar si o Ordonanţă de urgenţă a Guvernului legată de Fondul de Mediu, acum facăndu-se o completare a acestora.

Pe lângă efectelul legat de mediu al acestei decizii, România trebuie să respecte angajamentele luate faţă de Comisia Europeană şi să implementeze legislaţia europeană în domeniu.

Garanţia se va recupera de la operatorul economic, pe baza bonului fiscal.

Tot în acest an, la sfârşitul lunii august, se vorbea despre o taxă care ar putea fi plătită. Este vorba despre taxa de autostradă, fiind o construcţie ce se va proiecta şi se va construi în parteneriat public-privat. Aceasta este o porţiune de autostradă care este aşteptată şi promisă din 1990. Pentru 100km, preţul ar putea fi de 34 lei.

Drumul mai lung decât DN1, va avea avantajul de a nu trece prin localităţi, de a se putea merge cu 130km/h, iar şoferii ar avea de plătit 20 lei .

Proiectul este în stadiul de propunere, fiind în discuţie şi în anii precedenţi, în repetate rânduri.

O taxă care a fost eliminată între timp, tot legată de autostrăzi era cea de 50 bani/litru. Aceasta urma a fi folosită pentru construirea de noi autostrăzi, lucru care nu s-a întâmplat.

Taxele de autostrăzi se referă şi la drumurile deja existente şi porţiunile cu care vor fi completate, nu neapărat la cele noi.

Fiecare program de guvernare are în centrul său taxele: introducerea unora noi, eliminarea, modificarea acestora. Printre taxele de interes general sunt întotdeauna taxele auto, care suferă destul de frecvent modificări.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).