vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăCareersSoluții pentru a nu-ți mai verifica mail-ul atunci când nu ești la...

Soluții pentru a nu-ți mai verifica mail-ul atunci când nu ești la job

Pentru a ne reîncărca și pentru a ne putea menține atenția la birou, avem uneori nevoie de momente în care să fim departe de muncă, pentru a face lucruri care ne-ar putea destinde și deprinde de tot ce înseamnă timp încărcat.

Fiind prea mult atrași de sarcinile de la serviciu, cu greu ne deconectăm de acestea când suntem, spre exemplu, în vacanță. Avem chiar tendința să verificam mail-ul de mai multe ori, sau să dormim cu gândul la cât de multe lucruri au rămas neterminate la birou. Sunt oameni care au vise despre problemele cu care se confruntă la locul de muncă.

Pentru a ne putea bucura însă, de avantajele timpului liber există multiple soluții:

Concentrează-te pe ceea ce faci- pentru a nu mai fi presat de ceea ce ai lăsat în urmă la serviciu, stabilește-ți că obiectiv să faci doar lucruri simple, care te pot separă de gândurile stresante. Este important să te axezi pe ceea ce vrei să faci în timpul liber, și nu pe ceea ce nu ai făcut.

Fa-ți un plan cu ce ai vrea să faci când nu ești la muncă-cel mai bine este să ai un plan de a-ți ocupa mintea: citește un roman, fă un puzzle sau sună un prieten. Cu toate acestea, există momente când există ceva legat de job care într-adevăr te deranjează. În acest caz, păstreaza un notebook la îndemână. Setează un cronometru timp de 10 minute și notează ce te deranjează.

Schimba mediul pentru noul comportament- pentru a te bucura pe deplin de timpul liber, îndepărtează-te în tot acest moment de laptop sau de telefon.

Conform unor studii, un exercițiu bun pentru a reduce anxietatea este să adormi într-o noapte, când ajungi acasă de la birou, fără să verifici mail-urile. Repetat, de mai multe ori acest exercițiu, vei descoperi că și ceilalți se pot descurcă fără tine. Ba mai mult, vei câștiga energie pozitivă, care te va ajuta să pui în practică tot ce îți dorești atunci.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).