duminică, martie 3, 2024
spot_img
AcasăSpecial GuestScurtează-ți cărarea către succes. Fii autentic!

Scurtează-ți cărarea către succes. Fii autentic!

Este nevoie de curaj și încredere în sine pentru a îndrăzni să fii original – să-ți dezvălui unicitatea și să arăți că ești unic în felul tău. Cu toate acestea, cum este cu toate inițiativele înfricoșătoare, recompensele pentru depășirea obstacolelor și atingerea țintei cântăresc cu mult mai mult decât consecințele neaventurării înainte.

După cum Steve Jobs a subliniat în discursul ținut la deschiderea de absolvire a univeristății Stanford:

“Timpul tău este limitat; așa că nu-l irosi trăind viața altcuiva. Nu te lăsa prins de doctrine – care înseamnă să trăiești cu rezultatul a ceea ce alți oameni gândesc. Nu lăsa zgomotul creat de opinia celorlalți să-ți înece vocea interioară. Și mai important, să ai curajul să-ți urmezi inima și intuiția. Ei cumva știu deja ceea ce tu îți dorești cu adevărat să ajungi. Orice altceva vine pe locul al doilea. “

Este adevărat. Viața este prea scurtă pentru a fi trăită încercând să fii orice altceva decât adevăratul tu, sinele autentic. Fii cine ești și să fie în cel mai bun mod pe care tu îl știi. Sărbătorește-ți individualitatea și unicitatea. Îndrăznește să fii original!

Moduri de autenticitate şi adevăr despre tine

  • Știi cine ești. Înainte să fii tu însuți, trebuie să știi cine ești tu, iar apoi să fii sincer cu acel sine. Cu secole în urmă Socrate a remarcat cu înțelepciune că a te cunoaște pe tine este pilonul tuturor virtuților. Fără asta, nimic nu este autentic.
  • Ai încredere în intuiția și instinctele tale. O parte din cunoașterea a cine ești constă în a avea încredere în intuiția și instinctele tale. Cu toții avem o măsură standard interioară care ne ghidează către calea cea mai împlinitoare. Privește adânc în interior pentru a găsi răspunsurile vieții tale. Nimeni nu se pricepe mai bine la a cunoaște ce îți trebuie și ce vrei de la viață mai bine ca tine. Bineînțeles, este prudent să asculți de sfaturile familiei, ale prietenilor sau profesioniștilor, dar tu ai autoritatea supremă asupra ta. Ești unic și original și nimeni în afară de tine nu poate lua deciziile în locul tău. Să alegi contrar intuiției înseamnă să alegi contrar naturii tale fundamentale și a sursei de satisfacție.
  • Exprimă-te prin cultivarea propriului stil, gusturi și personalitate. Mulți oameni încearcă să fie ca cei populari. În loc să muncească la dezvoltarea personală ei încearcă să îi copieze pe alții și se pierd pe ei în proces. Se pierde foarte mult timp cu aceste căutări, iar rezultatele constă în dezamăgire și sentimente de eșec. Atunci când lucrezi la cultivarea propriului stil, gusturi și personalitate, nu numai că ești autentic și adevărat, dar ești și mai interesant și atractiv pentru restul. Renunță la frică și adoptă-ți unicitatea. Fă din viața ta expresia a cine ești tu.
  • Ai încredere în tine și nu te preocupa despre ce cred alții. Atunci când alegi calea corectă pentru tine nu lăsa părerea altora să te distragă. Oamenii se pricep la a oferi păreri bine intenționate, nesolicitate, cu toate acestea, numai tu șii ce-i cel mai bine pentru tine. Nu lăsa ca lipsa încrederii în sine sau auto îndoielile să te împiedice să urmezi ceea ce știi că este cel mai bine pentru tine. Renunță la nesiguranțele personale. Dacă tânjești să fii altcineva care nu ești tu, nu vei fii niciodată fericit. Fii tu însuți. Fii mândru de cine ești. Oamenii care au o părere mai pozitivă despre ei trăiesc o viață mai bună, mai sănătoasă.

Atunci când îndrăznești să fii original, îndrăznești să fii curajos, puternic, plin de viață și dispus să atingi potențialul maxim al talentelor și aptitudinilor tale unice.

Beneficii

  • Ești sincer cu tine, prin urmare capeți o mai mare satisfacție și împlinire personală
  • Ești remarcat mai des, mai interesant și atractiv pentru ceilalți
  • Ești dispus să îți asumi riscuri, gândești original și ești creativ, prin urmare ești mai deschis la oportunități mai mari de carieră și progres.
  • Datorită dorinței de a renunța la convențional, îți trăiești viața la maxim și conform termenilor tăi.
  • Fie în carieră, artă sau comunitate, oferi o perspectivă proaspătă, nouă, diversificată.
  • Ești de obicei un deschizător de drumuri, stabilești noi tendințe și descoperi noi moduri de a face lucrurile.

Toate măsurile pe care le iei pentru a fi original îţi vor scurta cărarea spre succes. Drumul nu va fi uşor, şi e posibil, cu cât mai departe vrei să ajungi, cu atât mai singur e posibil să rămăi. Drumurile celor de succes, sunt de obicei ale unor oameni solitari, care au lăsat în urmă îndeletnicirile cu care se ocupă mulţimea şi au ales sa o ia înainte, pe un drum nebătătorit, tocmai ca să fie ei cei care vor deschide cărarea către succesul altora.

Antrenament Mental = Viață Fericită = Putere și Voință

Autor: psiholog Alexandru Pleșea

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.