vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăRecomandariEra roboţilor: 7 joburi ciudate pe care oamenii le vor avea în...

Era roboţilor: 7 joburi ciudate pe care oamenii le vor avea în viitor

Viitorul ce ne așteaptă pare să ne introducă într-o lume total diferită de prezent.  Întreaga omenire va fi nevoită să se adapteze la modul cum tehnologia evoluează. Pentru că în următorii ani inteligență artificială va fi dominantă, multe dintre  joburi vor fi preluate de roboţi şi de sisteme automatizate, informează Business Insider.

Conform unui studiu realizat de grupul de consultanţă în business Cognizant, revoluţia tehnologică va generea 21 de milioane de joburi noi. Pentru a domoli frica oamenilor şi pentru a ne ajuta să avem o perspectivă de viitor, Cognizant prezintă 7 de posibile noi locuri de muncă ce se pot materializa în următorii 10-12 ani:

1.Constructor de realitate augumentată

El se va ocupa de modeul cum generaţiile vor experimenta entertainementul în viitor. Artistul va fi responsabil pentru scrierea, creearea design-ului şi construcţia momentelor din realiatea augumentată pe care vor dori clienţii să le experimenteze.

  1. Walker/Talker

Acest job va fi exact cum sună, angajaţi care se vor plimbă în compania oamenilor bătrâni care au nevoie de companie şi îi vor ascultă vorbind despre nepoţi şi zilele bune de demult.

  1. Tehnician de sănătate asistat de inteligenţă artificială

Datorită acestui post, oamenii nu vor mai fi nevoiți să meargă la doctor. Aceşti tehnicieni se vor prezenta la domiciliu şi vor utiliza un software care rulează cu ajutorul inteligenţei artificiale pentru a da un diagnostic cât mai corect. Operaţiile vor face parte din fişa postului, fără a fi necesară o diplomă.

  1. Consilier de angajament în fitness

Prin intermediul unor device-uri, toți cei doritori să scape de obezitate sau să-și mențină un echilibru alimentar,  vor fi motivați de consilierii de angajament în fitness, care îi vor  ţine la curent cu starea lor de sănătate.

  1. Manager de dezvoltare pentru un business de inteligenţă artificială

Această persoană va fi practic agentul de vânzări al unui business care se  ocupă cu producţie, dezvoltare şi vânzare de tehnologie de inteligenţă artificială.

  1.  Analist cyber-city

În oraşele viitorului, datele colectate de la milioane de senzori vor menţine în funcţiunile serviciile de tip smart-city. Oraşul, de asemenea, este „viu” şi colectează date biologice, date personale şi date legate de bunuri. Dacă un senzor din oraş care urmăreşte bioritmul maselor se defectează, un analist de cyber-city trebuie să fie acolo pentru a-l repara.

  1. Investigator de date

Deși nu este o meserie tocmai nouă, investigatorii de date ai viitorului vor duce această analiză la alt nivel, sortând datele adunate de robotul „Alexa” de la Amazon, spre exemplu, pentru a găsi modalităţi mai bune de a servi clienţii.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).