vineri, iunie 14, 2024
spot_imgspot_img
AcasăCareersProfesorul de muzică Alexandru Nicolae, proprietarul clubului de muzică GAN’s Music, are...

Profesorul de muzică Alexandru Nicolae, proprietarul clubului de muzică GAN’s Music, are o soluție pentru copiii cu dificultăți la matematică.

Sunt Alexandru Nicolae, profesor de muzică și proprietarul clubului de muzică GAN’s Music. Mă consider o persoană norocoasă, pentru că reușesc mereu ceea ce îmi propun. Îmi construiesc visuri pe care le transform în realitate, pentru mulțumirea mea, dar mai ales a oamenilor din jurul meu. A fi profesor de muzică şi a lucra zilnic cu zeci de oameni care-ţi calcă pragul plini de entuziasm, cu o dorinţă debordantă de a persevera sau care doar caută relaxarea în ora de chitară, eliberarea de stresul cotidian, sunt lucruri care mă fac să nu obosesc niciodată şi să-mi doresc mereu mai mult de la mine pentru ca ei să găsească ceea ce caută: destindere, visul din copilărie de a cânta la un instrument muzical sau chiar performanţa de a fii pe o scenă mare.

„Ne vedem săptămâna viitoare!”

Totul a început la vârsta de 7 ani când am descoperit chitară. Părinţii mei au hotărât că oraşul Târgovişte este prea mic pentru visul meu şi ne-am mutat in București, unde m-au înscris la Colegiul Naţional de Muzică „George Enescu”. Întotdeauna mi-a plăcut să „molipsesc” pe toată lumea cu pasiunea mea şi am început să-i învăț să cânte la chitară pe copiii colegilor parinţilor mei. Aşa mi-am dat dat seama că rolul meu este de a preda, de a da mai departe ceea ce am învăţat cu atata plăcere şi dăruire, şi, mi-am propus ca, cândva să dezvolt această plăcere şi am reuşit. Astăzi, după 20 de ani, deţin un club de muzică care îmi poartă numele: GAN’s Music (Gabriel Alexandru Nicolae). Împreună cu alţi trei profesori specializaţi pe canto, pian si vioară, eu predând chitara, ne asigurăm că arătăm copiilor la fiecare ora că un instrument muzical poate scoate „sunete colorate” şi atunci când este folosit de ei.

Nu este uşor să lucrezi cu oameni, să încerci tot timpul să-i mulţumeşti, însă poţi face toate aceste lucruri numai dacă iubeşti ceea ce faci.

Muzica nu este doar artă ci are şi un rol important în dezvoltarea copiilor. Cântatul la un instrument solicită zonele funcţionale ale creierului şi ajută la îmbunătaţirea abilitaţilor motorii. Din acest motiv, recomand parinţilor care au copiii cu dificultăţi de învățare la materii precum matematica, fizică ori chimie, să îşi îndrepte copilul către studiul unui instrument. Trebuie să privim copilul și din alte unghiuri. O să vă surprindă într-un mod plăcut. Nu este vorba numai de copii, întotdeauna am văzut ceva bun în oameni chiar şi atunci când îmi demostrau contrariul. Mă bucur că acest aspect a rămas neschimbat la mine. De multe ori, această calitate a mea (o consider calitate), m-a ajutat să leg relaţii şi să schimb anumite caractere în bine. Am această convingere, pentru că toţi cei care trec pragul clubului meu de muzică se reîntorc de fiecare dată. Sunt plin de bucurie, când la plecare îmi spun veseli „Ne vedem săptămâna viitoare!”.De asemenea, mă simt împlinit atunci când, la serbările anuale, văd sala de spectacol plină de părinţi și bunici care îşi aplaudă copilul/nepotul (nepoata) ce este pe scenă interpretand cu emoţie un cântecel.

Alexandru Nicolae
Alexandru Nicolae

Implică-te trup şi suflet!

Mulţi oameni sunt îndrăgostiţi doar de rezultat şi nu-şi dau seama că pentru a ajunge la acel obiectiv înseamnă multă muncă, piedici, sacrificii, dar şi o experienţă de viaţă pe care nu ţi-o poate lua nimeni şi care îşi va pune amprenta atat pe tine ca om dar şi pe cariera ta. Fii sigur de ceea ce vrei, implică-te trup şi suflet, iar rezultatul nu va întârzia să apară! Chiar dacă societatea a fost divizată în ultimul timp, am încredere în tinerii care nu și-au pierdut valorile. Avem și noi oameni de succes care pot fi luați drept modele.

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).