duminică, martie 3, 2024
spot_img
AcasăCareersPilotul Dominic Marcu, fondatorul școlii de ski și snowboard SNOWLINE crede că...

Pilotul Dominic Marcu, fondatorul școlii de ski și snowboard SNOWLINE crede că tabloul cu familia la ski este fantastic

Dominic Marcu este fondatorul școlii de ski și snowboard SNOWLINE, monitor de ski și pilot în campionatul național de viteză în coastă. Consideră că meseria de monitor de ski este una dintre cele mai frumoase din lume, însă și cu  responsabilitate pe măsură. Cel mai fericit se simte atunci când surprinde pe fețele celor mici bucuria că au învățat să schieze.

Nu mi-am abandonat niciodată visele

„Din copilărie am practicat schiul de performanță. Am concurat, din postura de sportiv de performanță, în Campionatul National de Ski Alpin. Când tot mai mulți prieteni mi-au cerut  sfaturi vis a vis de tehnica de alunecare pe skiuri mi-am dat seama că îmi place să dezvălui tainele acest sport minunat și că pot face o carieră din asta. Este motivul pentru care am înființat Școala de Ski și Snowboard Snowline, o școală acreditată, precum cele din afara țării, cu o echipă tânără și servicii de calitate, la care lumea poate să apeleze cu încredere pentru a învăța corect  alunecarea pe zăpadă. Tot la vârste fragede, am realizat că-mi plac, pe langa ski, și mașinile. Mă visam pilot de raliuri. Pentru că nu mi-am abandonat niciodată visele, am perseverat  și în acest domeniu. Sunt pilot în Campionatul Național de Viteză în Coastă. Sper ca în cel mai scurt timp Snowline (școala de ski și snowboard) să evolueze pentru a deveni un etalon în Romania, iar în motorsport îmi doresc să devin din ce în ce mai competitiv și să obțin rezultate cât mai bune.”

Ce poate să fie mai frumos!?

„Au fost și momente grele, însă le-am trecut cu bine. De pilda, eram cu doi elevi la o lecție de ski la Sinaia, la Cota 2000. Dintr-o dată am fost învăluiți de ceaţă și viscol. Nu vedeam nimic la 3 m în față! Am realizat că va fi extrem de greu să ajungem jos deoarece aveam responsabilitatea celor doi elevi. A fost un moment dificil, o experiență pe care nu o doresc nimănui. Din fericire,  s-a terminat cu bine. Din șirul întâmplărilor pozitive, așa cum am spus, satisfacția este deosebită când lucrezi cu copiii și îi vezi performând. De asemenea, tabloul cu familia la ski este fantastic. Înveți o întreagă familie să schieze și după prima lecție îi vezi cum pleacă schimbând impresii despre experiențele de pe pârtie, iar după mai multe lecții îi vezi împreună, pe pârtie cum schiază. Ce poate să fie mai frumos!?”

Nu este suficient doar să știi să schiezi

„În acest domeniu este necesar să te dedici în ceea ce faci, să iubești muntele, sportul și interacțiunea cu oamenii. Pentru a preda acest sport, nu este suficient doar să știi să schiezi, este nevoie de metode, tehnici, răbdare și implicare. Nu este o activitate pentru profit , este pentru și despre cultivarea unei pasiuni. Dacă ai rezultate și partea financiară va fi ok. O școală de ski de top are nevoie de monitori pasionați. Concluzia este simplă: implicare 100 %, satisfacție pe măsură! Este o pasiune pusă în slujba celor pasionați, care nu poate fi comparată cu un job de opt ore la birou. Cunoscătorii știu despre ce vorbesc. Cea mai mare împlinire a mea este că am reușit să fac un job din pasiunea mea.”

Să învățăm din proverbe!

„Fiecare are traseul lui. Personal, nu  sunt în măsură să fac o radiografie a societății românești ori să enunț vreo tendință. Eu am avut succes, am reușit, însă alte afaceri au eșuat și mă gândesc că probabil nici condițiile nu au fost aceleași. Îmi doresc ca în România tot mai multe afaceri să aibă succes și întreaga țară să se dezvolte mai mult. Să învățăm din proverbe! Sunt esența vieții și existenței noastre. Eu vă reamintesc doua, voi încercați să păstrați proaspete și aproape alte minim zece. Vă vor ajuta fantastic de mult. În spiritul celor pe care le-am povestit până acum, permiteți-mi să închei cu două proverbe românești: Cum îți așterni, așa dormi și Nu lăsa pe mâine, ce poți face azi sunt propunerile mele.”

 

Facebook

ARTICOLE ASEMANATOARE

ADAUGATE RECENT

Acest site web folosește cookie-uri și vă solicită datele personale pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare.